Contributiile sociale, reduse cu 3% din semestrul II?

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 13:271853 citiri
Contributiile sociale, reduse cu 3% din semestrul II?
Foto: Antena 3

Guvernul ia in calcul reducerea in al doilea semestru a contributiilor totale de asigurari sociale de la 44% la 41%. In perioada urmatoare va fi stabilita exact si data de la care va fi operata relaxarea fiscala.

"Membrii Coalitiei au discutat, in sedinta de luni, despre diminuarea CAS la angajatori si au convenit sa fie efectuata o reducere de pana la trei puncte procentuale contributiilor totale, de la 44% la 41%, in semestrul II al acestui an. Discutia va fi reluata intr-o sedinta viitoare a Coalitiei, cand urmeaza sa fie stabilita exact data de la care va fi efectuata reducerea", au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Reducerea CAS va face parte dintr-un pachet mai larg de masuri de stimulare economica, incluzand reducerea cotei unice de impozitare, incepand cu anul viitor, si introducerea cardului de creditare destinat intreprinderilor mici si mijlocii. Variantele discutate pentru cota unica de impozitare sunt reducerea de la 16% la 14% sau la 12%.

Luna trecuta, surse din Ministerul Finantelor, sustineau ca Executivul efectueaza simulari de diminuare a cotelor de contributii de asigurari sociale (CAS) cu 1-3 puncte procentuale pentru angajatori, reducere care sa fie aplicata incepand cu semestrul al doilea al acestui an.

Scrisoarea suplimentara de intentie convenita de autoritatile de la Bucuresti cu FMI, in urma misiunii de evaluare din octombrie-noiembrie, releva ca cele doua parti au stabilit sa ia in considerare reducerea impozitarii fortei de munca in acest an, daca economia isi va reveni.

In prezent, angajatorii platesc, dupa caz, contributii de asigurari sociale de 20,8% pentru conditii normale de munca, de 25,8% pentru conditii deosebite de munca si de 30,8% pentru conditii speciale de munca.

La acestea se adauga contributia de 5,2% pentru asigurarile de sanatate, de 0,5% la bugetul asigurarilor pentru somaj si de 0,25% la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale.

Citeste si:
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News