Guvernul n-are bani de indemnizatia pentru mame: Asteapta solutie de la Parlament

Joi, 31 Martie 2016, ora 07:46
2558 citiri
Guvernul n-are bani de indemnizatia pentru mame: Asteapta solutie de la Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Executivul asteapta din partea Parlamentului precizari cu privire la sursele de finantare necesare pentru aplicarea legii prin care se elimina plafonul maxim al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, a precizat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

"Guvernul considera ca aceasta initiativa de a sprijini natalitatea este una de maxim interes in Romania si Guvernul, la randul sau, se gandeste la o serie de programe, pentru ca acest proces nu poate fi sustinut doar printr-o initiativa unica, punctuala. (...)

In privinta acestei legi, toata discutia se pune in gasirea surselor de finantare. Asteptam precizari in legatura cu aceste surse de finantare, pentru ca, evident, este datoria celor care fac acest proiect de lege sa vina cu sursele de finantare, pentru ca suntem intr-un cadru bugetar extrem de strans.

Deficitul asumat de Guvern prin votul Parlamentului - si as sublinia acest lucru - este de 2,95 la final de an. Este un deficit foarte strans, care lasa extrem de putina marja de manevra", a declarat Suciu intr-un briefing de presa la Palatul Victoria.

Acesta a adaugat ca Guvernul nu poate face nimic pana la rectificarea bugetara care va avea loc in a doua jumatate a anului.

"Legea va intra in vigoare de la 1 iulie. In aceasta perioada de timp, oricum nu putem face nimic. (...) In momentul rectificarii bugetare se poate discuta orice, dar in limitele constrangerilor bugetare", a adaugat purtatorul de cuvant.

Indemnizatia pentru cresterea copilului se va da fara plafon si timp de 2 ani - Parlamentul a dat votul final

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege prin care se elimina plafonul maxim al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului si prin care se stabileste ca indemnizatia va fi acordata pana cand copilul implineste doi ani.

Ciolos, despre cresterea salariilor si de ce nu putem face plati online, desi suntem in top la viteza Internetului

PNL ii explica lui Ciolos de unde poate face rost de bani pentru mame

Premierul Dacian Ciolos a cerut si saptamana trecuta Parlamentului sa se indice si sursa de finantare pentru aceasta masura.

"Pentru anul acesta, banii sunt deja angajati. Cand Parlamentul vine cu modificari, e important sa se precizeze de unde vine cu bani. Trebuie sa avem niste discutii foarte serioase; avem nevoi foarte multe, trebuie sa le prioritizam. Vor fi bani daca ne va spune Parlamentul de unde taiem", a explicat Ciolos.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#indemnizatie mame Guvern bani , #indemnizatie mame