Guvernul contesta decizia de suspendare a normelor Legii cainilor fara stapan

Duminica, 13 Iulie 2014, ora 19:05
2078 citiri
Guvernul contesta decizia de suspendare a normelor Legii cainilor fara stapan

Executivul va ataca la instanta suprema, luni, decizia de suspendare a executarii normelor Legii cainilor fara stapan luata de Curtea de Apel Bucuresti, au declarat surse oficiale.

La sfarsitul lunii iunie, Curtea de Apel Bucuresti a suspendat executarea normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan, modificata prin Legea nr. 258/2013, la cererea Vier Pfoten, decizia nefiind insa definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a motivat suspendarea normelor de aplicare a Legii cainilor fara stapan prin faptul ca acestea contrazic actul normativ in ceea ce priveste persoanele juridice cu care autoritatile locale pot incheia contracte pentru gestionarea problemei maidanezilor.

Potrivit judecatorilor CAB, in urma adoptarii normelor metodologice, contractele incheiate de autoritatile locale cu persoane juridice care nu sunt asociatii sau fundatii, contrar prevederilor Legii gestionarii cainilor fara stapan (OUG 155/2001 modificata prin Legea 258/2013), sunt lovite de nulitate, astfel ca autoritatile locale pot pierde bani.

Normele metodologie aprobate prin HG nr. 1059/2013 pun in aplicare prevederile Legii nr. 258/2013, care modifica si completeaza OUG nr. 155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan. Potrivit legii adoptate anul trecut, caini fara stapan adaposturile publice pot fi eutanasiati, prin decizie a autoritatii locale, daca nu sunt revendicati sau adoptati, dupa un termen de 14 zile lucratoare.

Vier Pfoten aminteste ca Legea nr. 258/2013 "a intrat in vigoare in octombrie 2013, ca urmare a tragicului incident in care un copil si-a pierdut viata dupa ce a fost atacat de caini". Normele de aplicare a legii au fost emise in decembrie 2013, putand fi aplicata eutanasierea, ceea ce s-a si intamplat in mai multe orase, inclusiv in Capitala.

Potrivit Vier Pfoten, normele de aplicare cuprind mai multe prevederi care contrazic legea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Guvern atac caini maidanezi, #Guvern decizie maidanezi , #caini vagabonzi