Guvernul are in vedere reducerea CAS in partea a doua a anului

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 17:283223 citiri
Guvernul are in vedere reducerea CAS in partea a doua a anului
Foto: Adevarul

Guvernul are in vedere reducerea contributiilor de asigurari sociale in a doua jumatate a anului in curs, dar acest lucru depinde de mersul economiei, a declarat vineri, la Ministerul Finantelor Publice, dupa intalnirea cu patronatele, premierul Emil Boc.

"In functie de evolutia economiei, Guvernul are in vedere reducerea fiscalitatii cu forta de munca. Speram ca in partea a doua a anului sa putem fi in situatia sa incercam aceasta diminuare a fiscalitatii cu forta de munca. Totul depinde de mersul economiei", a afirmat primul ministru.

La inceputul anului, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, mentiona de asemenea posibilitatea reducerii CAS incepand cu al doilea semestru.

Oficialul MFP a spus atunci ca si-ar dori ca situatia financiara a Romaniei la mijlocul anului in curs sa permita o reducere a contributiilor sociale, atat pentru angajator cat si pentru angajat.

"Nivelul costului fortei de munca este ridicat in Romania, dar acest lucru (reducerea contributiilor sociale - n.r.) trebuie facut impreuna cu flexibilizarea Codului Muncii. Noi trebuie sa studiem posibilitatea reducerii", sustinea ministrul Finantelor.

In prezent, pentru veniturile acordate angajatilor, angajatorul plateste contributii de sanatate - 5,2%, contributie de somaj - 0,5%, contributie de pensie - 20,8%, contributie la fondul de garantare a creantelor salariale - 0,25%, contributia pentru asigurari de accidente de munca si boli profesionale - 0,15-0,85%, contributia pentru concedii si indemnizatii medicale - 0,85% si retine angajatilor contributie de sanatate - 5,5%, contributie de somaj - 0,5% si contributie de pensie - 10,5%.

La acestea se adauga impozitul pe venit de 16%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News