Guvernul anunță noi ajutoare pentru tratementul pacienților cu COVID-19: ”Zilele astea vedem, mai mult ca oricând, beneficiile de a fi în Uniunea Europeană”

Vineri, 15 Octombrie 2021, ora 23:531726 citiri
Guvernul anunță noi ajutoare pentru tratementul pacienților cu COVID-19: ”Zilele astea vedem, mai mult ca oricând, beneficiile de a fi în Uniunea Europeană”
Palatul Victoria, sediul Guvernului României

Guvernul României afirmă, după ce mai multe state au răspuns solicitării ţării noastre de ajutor în criza sanitară provocată de valul patru al pandemiei, că în aceste zile se văd, "mai mult ca oricând, beneficiile de a fi în Uniunea Europeană". "Solidaritatea ne aduce mai aproape", arată Executivul.

"Zilele astea vedem, mai mult ca oricând, beneficiile de a fi în Uniunea Europeană şi, în acelaşi timp, cât de important a fost că în anii trecuţi România a acordat ajutor umanitar altor state europene", a transmis Guvernul României, pe Facebook.

Conform sursei citate, până în prezent România a primit 5.200 de doze de anticorpi monoclonali (Italia), 50 de concentratoare de oxigen de 5 litri (Polonia), 200 de concentratoare de oxigen de 5 litri (Olanda).

"Urmează să primim: 8 concentratoare de oxigen de 10 litri şi 15 ventilatoare de transport (Danemarca), 12.700 anticorpi monoclonali (Germania), 5.670 flacoane Tocilizumab (Elveţia), 200 de concentratoare de oxigen (Organizaţia Mondială a Sănătăţii). Solidaritatea ne aduce mai aproape. Mulţumim!", au arătat reprezentanţii Guvernului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News