Liber la vaccinare in Grecia. Orice persoana care are peste 18 ani se poate imuniza contra COVID-19

Marti, 15 Iunie 2021, ora 14:14
1563 citiri
Liber la vaccinare in Grecia. Orice persoana care are peste 18 ani se poate imuniza contra COVID-19
Orice persoana din Grecia, care are peste 18 ani, se poate vaccina contra COVID-19 FOTO Pixabay

Incepand de miercuri, toti adultii cu varste de peste 18 ani din Grecia se pot vaccina impotriva maladiei COVID-19 dupa ce autoritatile de la Atena au renuntat la sistemul de prioritizare a rezervarilor in functie de grupe de varsta, a anuntat luni seara comitetul de vaccinare din aceasta tara, potrivit DPA.

In plus, utilizarea vaccinului AstraZeneca a fost din nou restrictionata: pe viitor, acest ser anti-COVID-19 va fi administrat doar persoanelor de peste 60 de ani.

Autoritatile elene si-au argumentat decizia prin numarul mic de cazuri de coronavirus inregistrate in Grecia. Potrivit expertilor in vaccinare, in prezent riscul tinerilor de a se infecta cu noul coronavirus este mai mic decat acela de a dezvolta cheaguri sangvine care sa le puna viata in pericol in urma vaccinarii cu serul AstraZeneca.

Aproape jumatate din populatia de aproximativ 11 milioane a tarii a fost vaccinata cu cel putin o doza a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit autoritatii sanitare elene.

Luni, autoritatea sanitara a recenzat 472 de noi infectii intr-un interval de 24 de ore.

In Grecia, au fost desfiintate majoritatea restrictiilor adoptate impotriva coronavirusului, dar se aplica in continuare o serie de masuri de distantare si siguranta, precum si obligativitatea purtarii mastilor sanitare in spatiile publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Grecia, #vaccin COVID 19, #restrictii COVID , #vaccin covid