Medicul Gheorghita nu recomanda tratament anticoagulant preventiv persoanelor care se vaccineaza cu serul AstraZeneca

Vineri, 19 Martie 2021, ora 21:37
3175 citiri
Medicul Gheorghita nu recomanda tratament anticoagulant preventiv persoanelor care se vaccineaza cu serul AstraZeneca
Valeriu Gheorghita FOTO Facebook

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, anunta ca 12.400 de persoane au decis, in ultimele 24 de ore, sa renunte la programare pentru vaccinare cu serul AstraZeneca, dar, pe de alta parte, 14.000 de persoane s-au programat in centrele care administreaza acest ser.

Gheorghita afirma ca lotul care a fost retras temporar de la vaccinare va ajunge, cel mai probabil, saptamana viitoare in centrele de imunizare. El nu recomanda celor care se vaccineaza cu AstraZeneca tratament anticoagulant preventiv.

"A fost astazi luata decizia de suspendare a carantinarii, nu-si mai avea niciun rost din moment ce AEM a specificat clar ca nu este o problema legata de lot. (...) El se gaseste in momentul de fata stocat la nivelul Directiilor de Sanatate Publica avand in vedere ca centrele de vaccinare sunt aprovizionate, probabil ca de saptamana urmatoare el va fi distribuit catre centrele de vaccinare", a declarat Valeriu Gheorghita, vineri seara, la Digi 24.

Conform acestuia, in ultimele 24 de ore, 12.500 de persoane au anulat programarea pentru imunizarea cu serul AstraZeneca, dar, pe de alta parte, 14.000 de alte persoane s-au programat in centrele care administreaza acest ser.

Notificari pentru cei aflati in asteptare

Gheorghita a precizat ca pe locurile pe care au fost anulate programarile, se vor face notificari pentru cei aflati in asteptare.

"Eu sunt convins ca exista o indoiala si poate un grad de neincredere fata de siguranta acestui tip de vaccin, dar eu cred ca printr-o informare si comunicare a beneficiilor, a riscurilor, putem sa crestem treptat increderea in acest tip de vaccin pentru ca trebuie sa luam in calcul datele stiintifice care arata sa este sigur si eficient", a adaugat medicul.

Acesta a aratat ca nu recomanda celor care se vor imuniza cu serul produs de AstraZeneca sa ia preventiv un tratament anticoagulant, aratand ca, potrivit Agentiei Europene a Medicamentului, au fost semnalate 13 cazuri tromboza venoasa de sinus cerebral din 20 de milioane de persoane vaccinate si este "aproape imposibil de facut o legatura intre vaccin/vaccinare si aparitia acestor fenomene extrem de rare".

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Valeriu Gheorghita, #tratament, #anticoagulant, #vaccin AstraZeneca , #vaccin AstraZeneca