Monument de peste 10.000 de euro dedicat unui ”haiduc” antisemit, într-o comună săracă din Moldova

Vineri, 10 Septembrie 2021, ora 16:47 6527 citiri
O primărie din județul Botoșani a investit zeci de mii de lei pentru a ridica un monument în memoria unui bandit antisemit FOTO botosaninecenzurat.ro

O primărie din județul Botoșani a investit zeci de mii de lei pentru a ridica un monument în memoria unui bandit antisemit.

Este vorba despre primăria comunei Durnești. Primarul Vasile Sasu împreună cu liderii PNL din Botoșani au dezvelit la finalul săptămânii trecute un monument și o troiță închinate banditului antisemit Gheorghe Coroi, potrivit botosaninecenzurat.ro.

Gheorghe Coroi (n. 1911, Durnești, Botoșani – d. 1979, București) a fost un tâlhar și criminal român din perioada interbelică. A rămas cunoscut și sub numele de haiducul Coroi pentru că, în percepția țăranilor, lua de la bogat și dădea la sărac însă presa interbelică îl prezenta doar ca pe un bandit asemănător gangsterilor occidentali. A fost protejatul profesorului Alexandru C. Cuza, președintele partidului naționalist Liga Apărării Național-Creștine, care vedea în Gheorghe Coroi un simbol, mai informează sursa citată.

„Memorialul ridicat în cinstea haiducului Coroi a fost refăcut în totalitate de administrația locală. A fost refăcut vechiul monument și am făcut o troiță nouă, mare și frumoasă, în memoria haiducului pe care oamenii locului nu l-au uitat. În fața memorialului a fost realizată și o parcare mare pentru cei care vor să ajungă în acest loc cu mașina”, a declarat presei locale primarul comunei Durnești, Vasile Sasu.

Sursa citată spune că suma pe care a cheltuit-o Primăria Durnești se apropie de 50.000 de lei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com