UPDATE Germania a trimis echipamente de terapie intensiva in Romania. Cu aeronava Hercules au venit si militarii romani raniti in Afganistan

Joi, 17 Decembrie 2020, ora 16:34
4674 citiri
UPDATE Germania a trimis echipamente de terapie intensiva in Romania. Cu aeronava Hercules au venit si militarii romani raniti in Afganistan
Echipamentele medicale vor fi aduse in Romania. FOTO Unsplash.com

O aeronava C-130 Hercules a Fortelor Aeriene Romane a adus joi, 17 decembrie, din Germania, echipamente de terapie intensiva destinate unitatilor medicale din Romania pentru tratamentul pacientilor infectati cu virusul SARS-CoV-2. Cu aceeasi aeronava au fost transportati si militarii romani raniti in luna octombrie in Afganistan, care au fost tratati Centrul Medical Landstuhl.

UPDATE ora 16:40 Aeronava C-130 Hercules a Fortelor Aeriene Romane a aterizat la Baza 90, unde a fost prezent si premierul interimar Nicolae Ciuca.

Militarii romani care au revenit in tara vor fi internati pentru a fi evaluati de o comisie medicala. Ei vor fi transportati la Centrul de asistenta medicala multidisciplinara pentru militarii raniti in teatrele de operatii din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar "Dr. Carol Davila". In functie de rezultatul investigatiilor clinice si paraclinice, militarii vor beneficia de tratamente medicale de specialitate, asistenta si consiliere psihologica si programe de recuperare neuromotorie postoperatorie, adaptate si individualizate la fiecare caz in parte, a informat MApN.

UPDATE. Potrivit Ministerului Sanatatii Romania a primit 10 aparate de ventilatie pulmonara de tip Trilogy Evo O2 produse de Philips GmbH Respironics si 30 de aparate de ventilatie pulmonara de tip Lumis 150 produse de ResMed, dispozitive medicale destinate tratamentului pacientilor care sufera de forme medii si grave de COVID-19.

Este vorba despre echipamente donate de Republica Federala Germania, transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

Cu acelasi zbor vor fi repatriati si militari romani care au fost raniti in Afganistan si care au fost tratati la Centrul Medical Regional Landstuhl.

Patru militari din Batalionul 191 Protectia Fortei "Golden Lions" au fost raniti intr-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat ce a avut loc pe 21 octombrie, in timpul executarii unei misiuni de patrulare in zona de responsabilitate din regiunea Kandahar din Afganistan.

Militarii romani se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected - autovehicule rezistente la mine si protejate impotriva ambuscadelor), dispozitivul exploziv declansandu-se la trecerea ultimului autovehicul din coloana.

Raport IGSU, dupa controlul in sectiile ATI: Sisteme electrice suprasolicitate, cu defectiuni sau improvizatii

Lipsa ventilatoarelor ATI din spitalele pentru bolnavi COVID persista, dupa sapte luni de la pandemie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#echipamente ATI, #Germania, #Romania , #spital