Germania suspenda "cu titlu preventiv" vaccinarea cu AstraZeneca

Luni, 15 Martie 2021, ora 17:27
2778 citiri
Germania suspenda "cu titlu preventiv" vaccinarea cu AstraZeneca
Foto: pixabay.com

Germania a suspendat luni utilizarea vaccinului AstraZeneca "cu titlu preventiv", in urma semnalarii unor efecte secundare, a anuntat Ministerul german al Sanatatii.

Institutul Paul-Ehrlich, care consiliaza Guvernul Angelei Merkel, "considera ca sunt necesare (alte) examene", in urma unor cazuri in care s-au format cheaguri de sange la persoane vaccinate in Europa, a anuntat un purtator de cuvant al ministerului, dupa ce alte state UE au luat deja aceasta masura.

Mai multe tari, printre care Danemarca, Irlanda, Olanda, Norvegia si Italia, au anuntat suspendarea vaccinarii cu AstraZeneca pana la elucidarea tuturor suspiciunilor legate de efectele secundare ale acestui vaccin.

"Nu exista o crestere a fenomenului de cheaguri in sange aici, in Marea Britanie"

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat in comun de grupul farmaceutic suedezo-britanic AstraZeneca si Universitatea Oxford ar fi sigur, potrivit co-dezvoltatorului produsului.

Anuntul a venit dupa ingrijorarile mari care au condus la suspendarea utilizarii serului in mai multe tari din Europa, transmite AFP.

Sunt "dovezi foarte linistitoare ca nu exista o crestere a fenomenului de cheaguri de sange aici, in Marea Britanie, unde au fost administrate majoritatea dozelor de pana acum in Europa", a declarat luni la BBC, citat de agerpres.ro, profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group, care a dezvoltat vaccinul impreuna cu AstraZeneca.

Profesorul Pollard a subliniat ca este important ca vaccinarea sa continue, aratand ca maladia COVID-19 prezinta un "risc enorm" pentru sanatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Decizie oficială. Ce se întâmplă cu selecționerul de 36 de ani al Germaniei după Euro 2024
Decizie oficială. Ce se întâmplă cu selecționerul de 36 de ani al Germaniei după Euro 2024
Julian Nagelsmann şi-a prelungit cu doi ani contractul de selecţioner al Germaniei, până în 2026, a anunţat vineri Federaţia germană de fotbal (DFB) pe site-ul său oficial, informează...
Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Comisia Europeană ar urma să dea în judecată Germania pentru că a perceput vecinilor săi o taxă suplimentară pentru cumpărarea de gaze din depozitele sale, considerând că a încălcat...
#Germania, #interdictie, #vaccin, #AstraZeneca, #efecte secundare, #examene , #vaccin AstraZeneca