George Simion anunta ca protestele nu vor inceta: "Continuam atitudinea critica fata de masurile ineficiente. Cerem Guvernului retragerea masurilor aberante"

Marti, 30 Martie 2021, ora 17:10
4553 citiri
George Simion anunta ca protestele nu vor inceta: "Continuam atitudinea critica fata de masurile ineficiente. Cerem Guvernului retragerea masurilor aberante"
George Simion anunta ca protestele continua FOTO Facebook

Liderul AUR George Simion a precizat ca protestele nu vor inceta, iar manifestatiile nu vor fi politizate. El a adaugat ca sistemul este deranajat de protestele din orasele tarii si cauta vinovatii de serviciu si anume Alianta pentru Unirea Romanilor, insa "ciuca batailor intotdeauna sunt romanii". Acesta a solicitat Guvernului sa renunte la noile restrictii "aberante".

"Sistemul este foarte deranjat de protestele romanilor din toate orasele tarii. Sistemul cauta sa gaseasca vinovati. Bineinteles noi suntem vinovatii de serviciu, dar ciuca batailor intotdeauna sunt romanii. Protestele nu trebuie si nu vor inceta. Totodata protestele nu vor fi politizate.

Protestele apartin tuturor romanilor si merg pana la capat pana cand aceste masuri aberante, care nu au nicio legatura cu logica, vor fi oprite. Denigrarile influencerilor, denigrarile celor care ar trebui sa modeleze felul in care romanii gandesc nu vor avea efect. Continuam atitudinea critica fata de masurile ineficiente.

Cerem Guvernului retragerea masurilor aberante. Lasati agentii economici deschisi non-stop, nu mai interveniti cu amenzi asupra lor, nu mai interveniti cu presiuni, nu ii inchideti la ora 18.00 fara motiv, lasati salile de sport deschise, lasati scolile deschise pentru viitorul acestui neam. Masurile nu au nicio eficienta", a transmis George Simion, intr-un mesaj video postat marti pe pagina sa de Facebook.

Liderul deputatilor AUR a adaugat ca partidul din care face parte este solidar cu toti romanii care ies in strada, iar lupta aceasta trebuie sa continue.

"Protestele vor continua pentru ca romanii s-au saturat. Oricat ati incerca voi sa dati in mine, in noi, intr-unul sau in altul, asta este o revolta spontana a romanilor de pretutindeni si nu o veti putea impiedica. Mergem mai departe.

Suntem solidari cu toti romanii care ies in strada si nu trebuie sa va descurajati de faptul ca unii va numesc saraci, analfabeti si fel de fel de denigrari culminate cu teroristi. Nu, suntem oameni care luptam pentru ce e al nostru. Fiti mandri de cine sunteti. Lasati aberatiile presei.

Eu deja am incetat sa le mai raspund si astazi nu o sa raspund niciunui organ de presa care spunea ca sunt zeci sau sute de protestatari. Lupta asta trebuie sa continue. Guvernul trebuie sa plece acasa si romanii trebuie sa isi continue viata. O singura intrebare pentru Guvernul PNL, USR, UDMR - ce ati facut pana acum, in ultimul an, ca masuri de preventie, de profilaxie in sistemul sanitar romanesc si pentru imunitatea romanilor? Stim cu totii raspunsul", a completat Simion.

In Bucuresti si in alte orase, protestele fata de restrictiile impuse in contextul pandemiei au inceput concomitent, luni, la ora 17.00. In Capitala, manifestantii de la Piata Universitatii au pornit in mars catre Piata Victoriei, unde s-au unit doua grupuri de protestatari. Numarul maxim de persoane care au voie sa participe la actiuni de protest a fost cu mult depasit.

Intre protestatari s-au aflat initial liderul AUR George Simion dar si senatoarea Diana Sosoaca.

Un grup de manifestanti a pornit, insa, catre Piata Unirii, unde s-au produs violente si distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresati jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost retinute.

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, a declarat ca este "consternat si oarecum furios" si ca "nici in razboi nimeni nu se atinge de medici si asistente", facand referire la oamenii care au protestat in fata spitalelor, numind cadrele medicale "asasini".

In plus, Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a criticat comportamentul agresiv al anumitor protestatari, dar si extremismul si xenofobia de care s-a dat dovada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
George Simion a anunțat duminică seara, 14 aprilie, la Realitatea Plus, că-l va suspenda pe prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea după ce s-a opus unei candidaturi a lui Cozmin Gușă la...
Fermierul care a condus protestele împotriva cerealelor ucrainene intră în politică. Măsurile radicale pe care le propune
Fermierul care a condus protestele împotriva cerealelor ucrainene intră în politică. Măsurile radicale pe care le propune
Omul de afaceri Emil Enache s-a înscris în partidul AUR și va candida la alegerile locale. Enache, cel care a condus protestele în Vama Albita, va deschide lista de consilieri locali la Husi,...
#George Simion, #aur, #proteste Bucuresti, #pandemie coronavirus Romania , #proteste pandemie