Gabriela Firea: "Consilierii generali PSD nu voteaza bugetul Capitalei propus de Nicusor Dan"

Sambata, 24 Aprilie 2021, ora 20:123275 citiri
Gabriela Firea: "Consilierii generali PSD nu voteaza bugetul Capitalei propus de Nicusor Dan"
Gabriela Firea spune ca bugetul Capitalei nu va fi votat/ FOTO Facebook

Prim-vicepresedintele PSD Gabriela Firea a transmis ca cei 21 de consilieri generali PSD nu vor vota bugetul propus de Nicusor Dan la Primaria Capitalei. Asta daca edilul nu accepta amendamentele social-democratilor.

"Noul Bucuresti" promis a devenit, in doar 7 luni de guvernare a "oamenilor politici puri, de tip nou", un oras blocat, in care nu se mai construieste nimic, santierele publice sunt inghetate, cele private primesc avize doar pe pile politice, spitalele nu primesc alocarile necesare, se anuleaza programe sociale, nu se asfalteaza, nu se dau tratamente pentru tantari, sectorul cultural este lasat de izbeliste! Singura preocupare a noilor sefi de la Capitala este angajarea prietenilor politici si afacerile pentru grupul lor de interese!", a scris Firea pe Facebook.

"De aceea, anuntam ca cei 21 de consilieri generali social - democrati NU au niciun argument sa voteze bugetul propus de Nicusor Dan la Primaria Capitalei, daca nu accepta amendamentele colegilor nostri! Este un buget dezechilibrat, care va aduce austeritate si grave probleme pentru bucuresteni. Pentru a ramane fideli juramantului ca ii vom ajuta pe cetateni, consilierii generali PSD vor depune amendamente care urmaresc sa protejeze orasul si locuitorii sai. Principalele amendamente ale consilierilor generali PSD sunt pentru sanatate, termoficare, transport, infrastructura - domenii vitale pentru Capitala, insa nici restul sectoarelor nu au fost uitate", a scris Gabriela Firea.

150 mijloace de transport vor fi scoase de pe trasee

"Bucurestenii trebuie sa stie ca 150 mijloace de transport vor fi scoase de pe trasee. Decizia este luata de noul primar. Multi cetateni vor fi extrem de afectati. In acelasi timp, angajatii STB vor ramane fara locuri de munca sau cu venituri mult scazute. 1000 de oameni nu vor mai avea, practic, ce sa munceasca. Starea de spirit e extrem de tensionata la STB, insa actuala admnistratie nu vede, nu aude.

Nici la termoficare nu sunt vesti bune. In jur de 400 de oameni de la Termoenergetica vor pleca acasa, tot din cauza bugetului oamenilor "de dreapta".

Cele 19 spitale care sunt administrate de Primaria Capitalei au nevoie de bani pentru continuarea investitiilor, functionare, majorarea alocatiilor de hrana. Bugetul propus nu prevede aceste fonduri.

In plus, proiectele socio-medicale, de la ASSMB si DGASMB, initiate de mine si echipa mea, care s-au bucurat de mare succes printre familiile bucurestenilor, sunt in pericol de a nu mai putea fi continuate.

In foarte scurt timp, Capitala va fi intesata de tantari. Cu buna stiinta, actuala administratie a bagat Compania Ecoigienizare in insolventa, pentru ca nu a mai platit nici facturile restante, nici angajatii. Aceasta razbunare politica ii va lovi insa pe bucuresteni, caci dezinsectia ar fi trebuit sa inceapa deja.

Proiectele sociale sunt de asemenea ignorate de actualul primar general. Nu l-au impresionat nici mesajele venite inca de anul trecut din partea oamenilor cu probleme de sanatate sau sociale, nici argumentele consilierilor generali PSD. Si asta desi a promis ca nu va taia proiectele care vin in sprijinul cetatenilor defavorizati.

Cenusareasa bugetului de anul acesta este cultura. In perioada 2016-2020, domeniul cultural s-a bucurat de un buget amplu. S-au deblocat angajarile in teatre, actorii au putut sa-si puna in aplicare proiectele artistice, nu s-a tinut cont de afinitatile politice, directorii de teatru au putut face imbunatatiri teatrelor si s-au marit salariile, care erau inghetate de ani de zile. In noua admnistratie se da o lupta acerba pentru functii si cam atat. In noul buget se taie bani de la fiecare institutie de cultura, astfel incat vor ajunge in imposibilitate de functionare", a adaugat aceasta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News