Medic cardiolog, despre cum putea fi evitată apariţia tulpinei sud-africane. „Un virus lăsat să se zbenguie în voie va face rapid mutații”

Sambata, 27 Noiembrie 2021, ora 17:044493 citiri
Medic cardiolog, despre cum putea fi evitată apariţia tulpinei sud-africane. „Un virus lăsat să se zbenguie în voie va face rapid mutații”
Organizația Mondială a Sănătăţii a stabilit că noua variantă de coronavirus, Omicron, descoperită în Africa de Sud are un potenţial ridicat de reinfectare mai mare decât al celorlalte tulpini FOTO Pixabay

Organizația Mondială a Sănătăţii a stabilit că noua variantă de coronavirus, Omicron, descoperită în Africa de Sud are un potenţial ridicat de reinfectare mai mare decât al celorlalte tulpini.

Doctorul Gabriel Tatu-Chiţoiu, medic cardiolog, susține că apariţia variantei mutante a SARS-CoV-2este legată de rata mică de vaccinare.

Nouă tulpină SarsCov2, depistată Marți în Africa de Sud are 30 de mutații. Inclusiv la nivelul proteinei S. Tulpină a apărut într-o țară în care rată de vaccinare completă antiCOVID este de 24%. O confirmare a ceea ce știm de mult: un virus (mai ales de tip ARN) lăsat să se zbenguie în voie va face rapid n mutații. Pur și simplu în procesul de copiere a lui la nivelul ribozomilor celulelelor noastre (vezi postarea anterioară) apar erori de copiere (aste că și cum schimbi la întâmplare ordinea acelorași mărgele colorate pe o ață). Această modificare a ARN-ului virusului va conduce la modificări în conformația întregului virus, inclusiv a tepilor (proteină S cu care se leagă de celulele noastre)”, a transmis expertul.

Medicul spune că dacă rata de vaccinare în Africa de Sud era ridicată, erau șanse mai mici să apară noi tulpini.

„Ce vreau să spun este că lăsat liber să circule virusul se va modifică inevitabil prin aceste mutații absolut la întâmplare. Dacă rată de vaccinare a unei populații este foarte înalta atunci virusul nu are unde să se multiplice. Prin urmare, șansa de a face mutații se reduce substanțial. Concret, dacă în Africa de Sud rata de vaccinare ar fi fost înaltă, șansa de apariție a acestei noi tulpini ar fi fot foarte mică.

Și mai concret avem o nouă dovadă că NU vaccinarea în plină pandemie favorizează apariția de noi tulpini (afirmație făcută de Luc M, un fost laureat al premiului Nobel de care să agață cu disperare antivaxerii) ci tocmai nonvaccinarea, lăsarea virusului să se propage în public, duce rapid la apariția de noi tulpini.

Vaccinarea masivă ar fi trebuit tocmai să prevină apariția de noi tulpini. Nu am făcut-o ...constatăm consecințele”, conchide specialistul.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News