Doctor psihiatru despre noua vacanță forțată a elevilor: ”Bezna copiilor noștri. Ne-am resemnat realității besmetice”

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 11:44 2481 citiri
Copil la joaca FOTO Hepta

Restricțiile anti-pandemie intrate în vigoare de luni, 25 octombrie, au inclus și închiderea școlilor pentru o perioadă de două săptămâni. Pe lângă aceasta, au intrat în vigoare și măsurile care le îngrădesc din drepturi celor nevaccinați.

Medicul Gabriel Diaconu spune pe un cont de socializare că deși, ca medic, înțelege decizia de a ține copiii acasă, ca părinte a obosit.

”Bezna. Bezna copiilor noștri.

Sunt pregătit, ca medic, să înțeleg decizia de-a ține copiii acasă pentru următoarele săptămâni. Ca părinte, recunosc, am obosit.

Ai mei sunt de vârstă școlară și preșcolară. Ultimii doi ani au însemnat, cel puțin pentru cei mici, intrat și ieșit la întâmplare din comunitate.

Acest du-te vino, în vremea când, în cele din urmă, au putut merge mai mult la grădiniță, a însemnat ”recuperarea” tuturor virozelor ne-făcute între timp. Fără antrenament imun răspândit pe un an calendaristic, au făcut ”schimb de timbre”, ecologic, în ferestrele condensate de coabitare”, a scris medicul pe Facebook.

”Sarabanda durerii continuă”

”Mă bântuie o imagine de anul trecut. Eram la parc cu ei, și fi-miu - la o vârstă la care de obicei copiii se agregă mai puțin în jocuri sociale - brusc a început să alerge după alți copii. Un hău mi s-a căscat, în mine. Viața asta fragedă, la început de drum, e în căutare de companie. Ce-am ajuns să le facem copiilor noștri - m-am întrebat.

Dar sarabanda durerii a continuat. Continuă.

La începutul anului școlar cel mare mi-a mărturisit că nu mai suportă să facă școală în regim ”online”. Din asta a început și el să se agite, i-au dat lacrimile, a început să țipe la mine că el înțelege de la noi că facem ce facem ca să nu mai moară oameni, dar și lui i-a fost greu.

Copiii mei au trecut prin durere. Prin pierdere. Ca și noi. Ne-am resemnat realității ăsteia besmetice pentru o perioadă ne-determinată de timp”, a mai povestit Gabriel Diaconu.

”Aș fi ieșit cu parul și-aș fi lovit în primul în care apucam”

Psihiatrul mai povestește o întâmplare de la începutul celui de al patrulea val.

”Fix când începea „noul val” de infectări, din senin, fi-mea cea mică (3 ani, da?) a început să ceară, insistent, să-i adaptăm măscuțele de copii să și le pună, prin casă.

Defila uitându-se în oglindă. Furie. Am simțit furie în mine. Ca om aș fi ieșit cu parul și-aș fi lovit în primul în care apucam, prins nărod la colț de stradă, care încă n-a înțeles ce ne face idioțenia lui.

Există oameni pe lumea asta care nu se gândesc la nimeni și la nimic. Există, știu asta, oameni cărora nu le pasă de părinți. Există, mai mult, oameni care n-au, sau nu le pasă, de copii. Suferă pământul tot felul de specii, deci îi suferă și pe nemernici”, a mai punctat specialistul.

Certificatul verde ”obligativitate indirectă”

Psihiatrul a mai povestit că duminică seara a fost acostat de un cetățean antivaccinist care făcea un live pe o rețea de socializare pentru a-l lua la întrebări despre vaccin.

”Aseară, după maratonul de vaccinare, fix când ieșeam spre parcare mă acostează un cetățean care filma/ într-un live oarecare pe nușce rețea/ să mă întrebe de diverse. La care i-am răspuns (sper) politicos. Dar tot insista pe un termen pe care, obosit cum eram, totuși l-am recunoscut din propaganda anti-vaccinală: ”obligativitate indirectă”.

Omul spunea, domnule doctor nu vi se pare că treaba asta cu certificatul verde e un fel de ”obligativitate indirectă”, adică un fel de-a constrânge oamenii să se vaccineze?

Dar, mă gândesc în dimineața asta în timp ce copiii încă-mi dorm, și nu știu dincolo de astăzi dacă voi avea grădiniță la care să-i duc, propaganda anti-vaccinală nu e tot un fel de obligativitate indirectă?

Nu mă obligă pe mine, pe voi, să ne fracturăm viețile, să ne sacrificăm sănătatea mintală a noastră și a copiilor, să suferim suplimentar și ne-necesar doar pentru că o mână de demenți hrănesc focul conspirației vaccinului?

Mă gândesc la sutele de copii internați în spital cu COVID. Inclusiv la cei câteva zeci în terapie intensivă. Lor, lor ce le-ați făcut?”, a mai explicat specialistul.

În weekendul acesta, în Capitală s-au vaccinat 66 880 de persoane. Dintre acestea, 33.790 au fost imunizate în maratonul vaccinării.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News