Câți români ar trebui să se vaccineze în fiecare zi pentru a atinge imunitatea de grup până la 1 Decembrie. Avertismentul unui medic

Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 21:25
8053 citiri
Câți români ar trebui să se vaccineze în fiecare zi pentru a atinge imunitatea de grup până la 1 Decembrie. Avertismentul unui medic
FOTO Facebook/ Gabriel Diaconu

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a transmis sâmbătă, 23 octombrie, într-o postare pe Facebook, că, în ritmul actual al vaccinării, până pe 1 Decembrie, ar putea fi 3,6 milioane de români nou vaccinați.

De asemenea, specialistul susține, că, pentru a fi atinsă protecția imunitară de grup, ar trebui să fie 150.000 de imunizări pe zi, până pe 1 Decembrie.

„Treizeci

Și nouă

De zile.

Atât mai sunt până la Ziua Națională, 1 Decembrie.

Aritmetică: la o progresie de aproximativ 150.000 de imunizări pe zi, de ziua Unirii vom fi atins protecție imunitară de grup.

Dar cum, 150 de mii? Că astăzi, spre exemplu, doar 90.000 s-au vaccinat anti-COVID.

Da, la care adăugăm pe cei nou infectați, și procentul probabil infectați dar ne-detectați.

Dacă nu se mai vaccinează nimeni, spre exemplu, la 5.9 milioane de infectări, cu o rată de fatalitate medie 2.5 %, sunt 146250 decese până de 1 Decembrie.

Dacă se vaccinează 150.000/zi, lăsând orice alt calcul la o parte, mortalitatea este, potrivit studiului recent CNCAV pe primele peste 5 milioane de vaccinați, de 20 de ori mai mică: 7313 decese.

La rata actuală de vaccinări (91.000/zi), până la 1 Decembrie vor fi 3.6 milioane de nou vaccinați. Restul până 5.9 milioane, adică 2,3 milioane de oameni, vor fi expuși unei fatalității de 2.5%. Adică 57.500 decese de COVID.

Drept urmare, intervalul de referință al deceselor variază între 7000 (rotunjit) și 150.000 (rotunjit), cu o estimare realistă de 57.500. Adică 1400 decese pe zi.

Dintre acestea, 400 - în medie - sunt oficial legate de persoane ajunse în terapie intensivă. Altfel spus, umbra vizibilă a lunii noastre negre este de 15600 decese până la Ziua Unirii. Partea întunecată e de trei ori mai mare.

Dar,

Dacă ajungem să vaccinăm 150.000 de români pe zi, vom fi salvat oriunde între 10000, și aproape de 100 de mii, de vieți.

Întrebarea rămâne: câți politicieni, în România, vor să salveze de la moarte zeci de mii de români?

Întrebarea rămâne: câți preoți vor să salveze de la moarte zeci de mii de români?

Întrebarea rămâne: câți români vor să salveze de la moarte zeci de mii de români?

Am răspuns la ultima întrebare: 60 de mii prea puțini pe zi.

Ce înseamnă asta, acum?

Că te poți, sau nu, număra printre cei care va juca la ruleta rusească a bolii, sau te vei vaccina cât de curând.

În ambele variante salvezi vieți. Dar într-una din variante, prima, riști gratuit să mori, riști gratuit să ajungi în spital, riști gratuit sechele, riști gratuit punct”, a transmis Gabriel Diaconu.

Peste 127.000 de români s-au vaccinat sâmbătă, 23 octombrie, potrivit raportării publicate de CNCAV. Dintre aceștia, 91.665 au primit prima doză de imunizare.

Din totalul de 127.305 persoane vaccinate, 9.907 au primit doza a doua și 25.733 au primit booster-ul. Astfel, numărul celor care s-au vaccinat și cu cea de-a treia doză a ajuns la 687.040.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#gabriel diaconu, #Gabriel Diaconu pshiatru, #vaccin COVID, #campania de vaccinare , #stiri sociale