Primarul Dominic Fritz le cere imperativ lui Gheorghita si lui Voiculescu informatii despre campania de vaccinare: "Centrele nu trebuie sa devina spatii de muzeu"

Vineri, 22 Ianuarie 2021, ora 13:10
3332 citiri
Primarul Dominic Fritz le cere imperativ lui Gheorghita si lui Voiculescu informatii despre campania de vaccinare: "Centrele nu trebuie sa devina spatii de muzeu"
Fritz cere lamuriri despre campania de vaccinare FOTO: Dominic Fritz/FB

Dominic Fritz, primarul din Timisoara, cere lamuriri referitoare la vaccinare autoritatilor de la centru. Fritz adreseaza o serie de intrebari coordonatorului campaniei nationale de vaccinare anti COVID-19, Valeriu Gheorghita si ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Intre altele, Dominic Fritz vrea sa inteleaga cum anume se impart dozele de ser anti COVID si puncteaza ca Primaria din Timisoara poate pune la dispozitie 11 centre de vaccinare, cu speranta ca "nu vor deveni spatii de muzeu".

"Pentru a ne putea organiza pe masura asteptarilor si pentru a mentine increderea cetatenilor in actiunea de vaccinare, avem nevoie, cel putin la nivel local, de mai multe date, mai multa predictibilitate si de criterii imbunatatite de alocare a vaccinurilor", scrie Dominic Fritz, primarul Timisoarei.

Judetul Timis, in zona rosie

Acesta spune ca desi judetul Timis este in zona rosie, avand printre cele mai mari incidente din tara, a primit cele mai putine doze de vaccin, ceea ce ridica semne de intrebare la nivelul opiniei publice.

"Precum stiti probabil judetul Timis este unul dintre cele care-si fac cu constiinciozitate datoria de a testa, ca urmare rata de infectare a ramas ridicata, in ciuda masurilor restrictive locale. Va solicit sa analizati posibilitatea introducerii ca criteriu a numarului de reproductie R a virusului Covid-19 in alocarea vaccinurilor pentru judete.

Cred ca trebuie sa intervenim cu vaccinuri in comunitatile unde numarul de infectari este ridicat pentru a controla raspandirea", mai scrie Dominic Fritz.

Este pregatit cu 11 centre

De asemenea, Fritz spune ca este pregatit sa puna la dispozitia DSP Timisoara 11 centre de vaccinare.

Totodata, edilul din Timisoara cere o serie de date pentru a se putea organiza mai bine:

* O proiectie a numarului de doze ce vor fi repartizate pentru fiecare judet, oras-centru de vaccinare, lunar

* O proiectie aproximativa lunara a numarului de centre/fluxuri ce vor fi repartizate judetului, respectiv oraselor, nu in ultimul rand pentru a putea planifica detasarea si angajarea personalului medical pentru fiecare centru in parte

* Numarul de doze distribuite la nivel de judet, la fiecare transa de vaccin

* Numarul de doze distribuite la nivelul fiecarui UAT care are centre de vaccinare, la fiecare transa de vaccin

* Numarul de doze distribuite/administrate/pierdute/stoc final la nivelul fiecarui centru de vaccinare, zilnic

* Numarul de persoane inscrise pentru vaccinare lunar la nivelul fiecarui UAT

"Aveti in mine un partener solid in desfasurarea acestei campanii si consider ca noi, autoritatile locale, va suntem un partener pe care va puteti baza pentru succesul acestei actiuni", conchide Fritz.

GRAFIC privind incidenta cazurilor de coronavirus. Capitala, a treia zi consecutiv sub 3 la mie. Trei judete au ramas in scenariul rosu

Dominic Fritz: Salariile in sectorul public sunt prea mari pentru unii care freaca menta si prea mici pentru cei care au chef de munca

Corturi electorale USR vandalizate în Timișoara. Dominic Fritz: ”Se înscriu mai mulți voluntari care mă ajută să strâng semnături”
Corturi electorale USR vandalizate în Timișoara. Dominic Fritz: ”Se înscriu mai mulți voluntari care mă ajută să strâng semnături”
Mai multe corturi electorale ale USR au fost vandalizate în Timișoara, scrie primarul Dominic Fritz pe rețelele sociale. ”Cu fiecare cort vandalizat se înscriu mai mulți voluntari care...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#dominic fritz, #Dominic Fritz primar , #stiri sociale