Fregata "Regina Maria" participa la cautarea persoanei disparute in urma scufundarii unei nave in Marea Neagra

Joi, 11 Martie 2021, ora 17:57
2653 citiri
Fregata "Regina Maria" participa la cautarea persoanei disparute in urma scufundarii unei nave in Marea Neagra
Fregata Regina Maira

Fregata "Regina Maria" participa la misiunea de cautare a persoanei disparute in urma scufundarii unei nave inregistrate in Ucraina in Marea Neagra.

Fregata are la bord un elicopter Puma Naval, dotat cu echipamente speciale de salvare si supravietuire, precum si o grupa de scafandri pregatita pentru interventie.

Potrivit unui comunicat al Fortelor Navale, Centrul Maritim de Coordonare din subordinea Autoritatii Navale Romane a transmis, joi, catre Statul Major al Fortelor Navale o solicitare de interventie pentru cautarea si salvarea unei persoane disparute in Marea Neagra, ca urmare a scufundarii navei "Volgo Balt 179", cu pavilion Insulele Comore, la aproximativ 77 de mile marine nord-est de capul digului de sud al portului Constanta.

"Contraamiralul Mihai Panait, seful Statului Major al Fortelor Navale, a dispus, imediat, masuri pentru deplasarea fregatei Regina Maria la locul producerii scufundarii navei "Volgo Balt 179" si pentru participarea fregatei la operatiunile de cautare si salvare a unei persoane disparute in apa marii", se arata in comunicatul Fortelor Navale.

Sursa citata mentioneaza ca fregata "Regina Maria" are la bord un elicopter Puma Naval, dotat cu echipamente speciale de salvare si supravietuire (troliu electric, targa si cos de salvare, instalatie de flotabilitate, far de cautare, barca, veste de salvare cu kit de supravietuire, baliza de urgenta), precum si o grupa de scafandri pregatita pentru interventie.

"Fortele Navale Romane sunt in masura sa execute misiuni de cautare si salvare a vietilor omenesti pe mare, in conditii deosebite si in cazul producerii unor catastrofe, la solicitarea autoritatilor publice cu atributii in domeniu", mai precizeaza comunicatul.

O nava ucraineana cu 13 marinari la bord s-a scufundat in Marea Neagra, iar un echipaj romanesc a intervenit pentru salvarea marinarilor aflati la bord. Informatii initiale indicau ca nava e ruseasca. Doi marinari au murit, zece au fost salvati si unul este in continuare cautat. Starea unei femei aflate printre cei zece marinari deja salvati s-a inrautatit, iar aceasta va fi preluata cu un elicopter si transportata la spital.

  • Sefa Autoritatii Nationale pentru Cetatenie castiga lunar, la 53 de ani, o pensie de 20.000 de lei. Venitul ei total se ridica la 30.000 de lei
  • Doi elevi au facut sex in toaleta scolii generale. Directorul este acuzat ca a incercat sa ascunda cazul: "Putin s-a musamalizat"
  • O nava ruseasca s-a scufundat in Marea Neagra. Autoritatile romane salveaza echipajul. Doi marinari au murit, iar 10 au fost salvati
  • Chinezii tin in loc Autostrada "Ford": Castigatorul Umbrarescu, contestat din nou de firma chinezeasca exclusa de la licitatie
  • Iubita fotbalistului dinamovist prins dopat, batuta rau intr-un hotel din Bucuresti
  • Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Două copile de 13 ani, dispărute de acasă. Poliția cere ajutorul populației
    Două copile de 13 ani, dispărute de acasă. Poliția cere ajutorul populației
    Două fete de 13 ani, din judeţele Botoşani şi Argeş, sunt căutate, marţi seară, 16 aprilie, de poliţişti, după ce au dispărut de acasă. "Sunaţi la 112 dacă o vedeţi pe Maria!...
    Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
    Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
    Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
    #Cautari, #Marea Neagra, #marinar, #disparut, #fregata Regina Maria , #stiri sociale