Fotografia zilei: Ragazul unui neurochirurg de geniu

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 12:55
Fotografia zilei: Ragazul unui neurochirurg de geniu
Foto: Facebook/Marilena Stancu

A revolutionat neurochirurgia, a operat zeci de mii de pacienti, insa cu toate acestea duce o viata simpla si se deplaseaza cu transportul in comun. Este vorba de profesorul Leon Danaila, unul dintre cei care a marcat medicina romaneasca.

Are o cariera uriasa in spate si nenumarate realizari. La cei 82 de ani ai sai, Leon Danaila inca opereaza la Clinica de Neurochirurgie de la Spitalul Bagdasar Arseni.

Marti seara, a fost surprins de o calatoare circuland cu metroul. "Cand ai salvat mii de vieti, cand stii ca totul sta in precizie, reactie rapida si concentrare maxima, atunci stii sa pretuiesti si fiecare clipa de ragaz. Asa, omeneste", a scris pe Facebook Marilena Stancu.

Fotografia s-a viralizat rapid. In mai putin de 24 de ore, a adunat zeci de mii de aprecieri si a fost distribuita de peste 65.000 de internauti.

Leon Danaila este primul neurochirurg roman care a operat cu laser pe creier. Totodata, este unul dintre cei mai cunoscuti neurochirurgi de la nivel mondial, cu 40.000 de operatii.

A fost inclus de mediul stiintific international intre cele 500 de genii ale secolului XX.

D.R.

 Articol citit de 9716 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  MosGerila
  20.04.2016, 19:35
  Profesorul Dr Leon Danaila, un mare om. Se vede cu ochiul liber!
  Numai persoanele de calitate stiu sa aiba aceasta modestie si generozitate. Ce pacat ca nu mai sunt multi ca domnul prof. Leon Danaila !
  Oameni ca el ne fac sa fim mai bogati in toate sensurile bune ale cuvantului. Un adevarat roman!

  De ce nu alegeti astfel de oameni in partide, etc. ?
  Corneliu Vasile Mezdrea
  20.04.2016, 19:10
  un om de exceptie profesorul Danaila este o istorie a Spitalului,
  care acum este divizat. Acest frumos spital a avut personalitati de renume mondial de la Prof Gh Marinescu, la acad Kreiler, de la prof Arsene la V Predescu, de la prof V Voiculescu pana la prof Danaila si lista ramane inca deschisa se poate scrie o istorie medicala despre aceste valori romanesti care au muncit si si/au daruit viata si priceperea in slujba pacientului. Apreciez modestia profesorului Danaila de a vedea suflarea poporului. Nu i trebuie masina doreste sa mearga cu metroul pentru a vedea pulsul celor multi. Toata stima dl profesor.
  gica.paunescu
  20.04.2016, 16:20
  Despre romani de exceptie(geniu)...
  E-adevarata observatia privind numle dlui profesor; din 3 referiri la numele domniei sale, apare in doua scris corect, doar o data este mentionat ,,Danila'', lipsind a-ul secund; e drept ca si vorbitorilor romani le este mai usor sa zica asa cum nu-i corect decat sa pronunte asa cum s-ar cuveni ( ganditi-va numai la adolescentii care -au ales sa zica,, profu'' ,,diriga'',,mate'' si alte prescurtari utilizate). Acestui om , insa, trebuie sa ne straduim sa-i acordam toata pretuirea noastra, macar si doar ptr. c-a ales sa profeseze in Romania, cat sa poata beneficia si bolnavii romani de competenta si profesionalismul unui neurochirurg de calibrul sau. Iar de stiut, e-adevarat, tarziu am auzit si eu de domnia sa, intr-un articol (interviu) publicat in Formula AS, in urma cu vreo 10-12 ani, adica la vremea cand avea cam 70 de ani. Ceea ce intareste afirmatia facuta de unii dintre cei care posteaza comentarii la aceasta informatie ( Stan, jeu).
  Doresc disparitia PSD
  20.04.2016, 16:18
  In Timisoara am avut doi profesori eminenti Calniceanu si Catalina
  Nu foloseau tramvaiul, masini nu erau numai Geep-uri militare folosite de securitate si de militie.
  Asa isi programa orarul incat, pe jos, sa ajunga la timp la ore.

  Azi orice plagiator vrea coloana oficiala.

  Deh..... aia erau banateni si nu MITICI balcanici.
  asdfg
  20.04.2016, 14:15
  Daca tot va apucati sa preluati imagini
  macar folositi numele corect al Domnului Doctor: Leon Dănăilă . Macar asa aratati-va respectul pe care vi-l afisati asa ostentativ.
  Pot afirma cu convingere ca toata tevatura asta de pe net si din ziare nu-i umple sufletul Domnului Doctor de vreo bucurie, pentru ca este un om cu adevarata credinta in Dumnezeu, la care smerenia si modestia stau strans lipite de omenie, munca neincetata si profesionalism.
  sorinakis
  20.04.2016, 18:07
  ...
  Ca sa nu mai spunem si faptul ca poate omul chiar tine la intimitatea si timpul lui liber, si poate ca nu vrea neaparat sa fie oprit de "zeci de mii de romani care-si manifesta multumirea" toata ziua buna ziua de-aici incolo. Si geniile, si oamenii de bine au dreptul la intimitate si la momente de anonimat.
  FrumoasaTara
  20.04.2016, 14:14
  RESPECT
  Daca tot vorbim despre oameni de exceptie, pentru a ne arata pretuirea, propun sa incepem prin a le scrie numele corect !!!
  Il cheama Leon DANAILA, nu Danila!
  Noi scrim, nu gandim!
  Jeu
  20.04.2016, 13:25
  Scuze
  Cu toate ca d-l Danila este printre geniile acestei planete este prima oara cand aud de dansul. Si citesc si eu presa, urmaresc stiri, nu traiesc in padure. De ce oare nu am auzit de domnia sa pana acum? Pentru ca presa si televiziunile sunt prea ocupate sa ne prezinte cele mai mari ciurucuri ale acestei tari, facandu-ne sa credem ca romanii sunt prostii si tampitii planetei. Nu cumva chiar asta se si doreste?
  ReCe
  20.04.2016, 16:11
  "romanii sunt prostii si tampitii planetei"
  Pai cam asa e...
  Si mare parte lucreaza in presa .....
  Ceilalti au intrat in politica ....

  Trist
  Stan
  20.04.2016, 13:53
  Buna observatie, in Rromania hotii si cu..ele tin afisul!
  Si cu cat mai analfabeti, cu atat mai bine!
  La un pol "profesore" Voiculesco-turnatorul, la celalalt Borcea si Adi-cpilul-minune, trecand prin Crudute si Alinute.
  diad_CH
  20.04.2016, 13:23
  Jos palaria! Cei ce salveaza vieti nu au nevoie de girofar!
  Marlanii, contopistii, coruptii, plagiatorii ... cei care ne fac viata un chin, ei simt nevoia maririi pt ca sunt nimicuri, ei se simt importanti alturi de un girofar pt ca asa pot atrge atentia asupra nulitatii lor! Tot respectul pt dl. Leon Danila!