Fotografia zilei: Kurban Bayram, sarbatorita in Bucuresti

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 17:073950 citiri
Fotografia zilei: Kurban Bayram, sarbatorita in Bucuresti
Foto: Facebook / Eid prayer in Romania

Comunitatea musulmana din Bucuresti sarbatoreste incepand de joi Kurban Bayram, Sarbatoarea Sacrificiului (Eid al-Adha), prilej cu care la sala de sport din incinta Stadionului Dinamo a fost organizata Rugaciunea traditionala.

"Conform traditiei Profetului Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) musulmanii sunt incurajati sa implineasca rugaciunile de sarbatoare in spatii cat mai largi, deschise pentru a se bucura de spiritul acestei zile deosebite", se arata intr-o postare pe pagina de Facebook dedicata evenimentului.

Au fost prezenti circa 3.000 de membri ai comunitatii, tineri, varstnici, barbati, femei si copii. Peste 170 de fotografii au fost postate pe contul de Facebook Eid prayer in Romania.


Foto: Facebook / Eid prayer in Romania

Cu acest prilej, Guvernul roman a transmis un mesaj de pace si buna intelegere.

"Credem cu totul in puterea tolerantei de a ne asigura tuturor un viitor cat mai bun impreuna! De aceea, avem in Europa si in Romania o mare responsabilitate - de a pastra respectul reciproc si armonia in toate relatiile inter-confesionale, de a convietui cu dragoste frateasca pentru cei care vor sa duca o viata linistita si care vor sa se integreze intr-un mod util pentru comunitatile care ii primesc cu bratele deschise", se arata in comunicatul Guvernului.Foto: Facebook / Eid prayer in Romania