Fotografia zilei: Dragostea si respectul formeaza familia

Miercuri, 10 Mai 2017, ora 10:555944 citiri
Fotografia zilei: Dragostea si respectul formeaza familia
Foto: pexels.com (Arhiva)

La scurt timp dupa ce Camera Deputatilor a adoptat proiectul pentru revizuirea Constitutiei cu privire la redefinirea familiei in detrimentul cuplurilor de acelasi sex, Ambasada Suediei la Bucuresti a publicat pe Facebook o fotografie insotita de comentariul "Dragostea si respectul formeaza familia".

In imagine apar doi indragostiti care se tin de mana si este usor de presupus ca ei sunt amandoi barbati, cu toate ca nu li se vede chipul.

Postarea a strans circa 1.300 de vizualizari si peste 740 de shares.

"Ar trebui sa ne bucuram pentru ceilalti, indiferent cine sunt ei, pentru ca iubirea e iubire si atat", a postat un cetatean suedez. "Atat de simplu si atat de adevarat", a fost replica postata in numele Ambasadei Suediei.

Pe de alta parte, au existat si comentarii agresive, unele chiar vulgare, carora li s-a raspuns insa cu deosebita condescendenta, internautii respectivi fiind invitati sa participe la Marsul Diversitatii, care va avea loc la finalul acestei luni, ca in fiecare an.

Dezbaterea generata de postarea Ambasadei Suediei a fost deosebit de apriga si incarcata cu invective, scotand la iveala lipsa de toleranta a unora dintre romani fata de persoanele de acelasi sex sau de alta religie.

Agresivitatea unora dintre heterosexuali fata de cuplurile de acelasi sex a determinat o reactie inedita, in urma cu o luna, in Olanda. Dupa ce doi tineri gay au fost batuti in apropierea locuintei lor din estul Olandei, mai multi barbati parlamentari, diplomati sau jurnalisti au iesit pe strada tinandu-se de mana, pentru a trage un semnal de alarma cu privire la aceste violente de neacceptat si pentru a face apel la toleranta.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, cu 232 de voturi "pentru", 22 "impotriva" si 13 abtineri, initiativa cetateneasca pentru revizuirea Constitutiei cu privire la redefinirea familiei.

Aceasta initiativa cetateneasca prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consfintita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

In actuala forma, Constitutia prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti". Initiatorii revizuirii Constitutiei vor ca definitia sa fie schimbata pentru a bloca orice posibilitate a legiferarii casatoriei intre persoane de acelasi sex.

Senatul este camera decizionala, iar revizuirea ramane definitiva daca este aprobata prin referendum, organizat in cel mult 30 de zile de la data adoptarii proiectului sau a propunerii de revizuire.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News