Firea nu vrea probleme cu caldura la iarna: A trimis audit la RADET si analizeaza datoria istorica la ELCEN

Vineri, 26 August 2016, ora 20:05
2314 citiri
Firea nu vrea probleme cu caldura la iarna: A trimis audit la RADET si analizeaza datoria istorica la ELCEN
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea s-a intalnit, vineri, cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu, caruia i-a cerut ca RADET si ELCEN sa beneficieze de fondurile necesare astfel incat sa nu existe iar situatii in care bucurestenii raman fara caldura sau apa calda.

Firea l-a informat pe Grigorescu despre faptul ca a trimis deja o echipa de audit la RADET. Totodata, aceasta a anuntat ca este verificat si istoricul datoriei RADET catre ELCEN, precum si protocolul semnat in anul 2008, care prevedea, printre altele, ca o parte din subventia pentru caldura catre populatie sa fie suportata si de catre Guvern.

Mai exact, Firea vrea bani de la institutiile statului care s-au angajat prin acest protocol sa se implice astfel incat bucurestenii sa nu aiba probleme cu apa calda si caldura.

"De la preluarea mandatului am reusit sa finalizam documentatia necesara accesarii celor 187 milioane de euro, bani europeni, care sunt rezervati pentru Bucuresti, in scopul modernizarii retelei de termoficare a orasului. Primaria Capitalei isi asuma toate obligatiile, insa trebuie sa existe o colaborare interinstitutionala functionala", a spus Firea, la finalul discutiilor.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a cerut insa o analiza de risc amanuntita a sistemului, pentru a vedea care sunt vulnerabilitatile si a se asigura ca atat RADET cat si ELCEN stiu ce au de facut in cazul unei avarii.

"Vreau sa stabileasca impreuna un plan de actiuni. Daca se intampla, de exemplu, sa fie decuplat un CET in plina iarna, ambele entitati sa stie exact ce au de facut, care este ordinea de alimentare, ce manevre au de facut, cum sa reruteze agentul termic, la ce costuri se ridica aceste manevre etc. Avem nevoie de acest plan in cel mai scurt timp posibil pentru a sti exact unde trebuie sa intervenim", a declarat ministrul Grigorescu.

Ministrul Energiei a mai declarat ca este necesara identificarea surselor de finantare astfel incat ELCEN sa nu intampine dificultati in productia agentului termic, mai ales ca societatea are de achitat datorii catre furnizorii de gaze, catre banci, dar si catre stat. O lipsa acuta a banilor poate afecta considerabil activitatea ELCEN.

Discutiile vor fi reluate la inceputul lunii septembrie, impreuna cu reprezentanti ai RADET si ELCEN, cat si specialisti din Ministerul Energiei si Primaria Municipiului Bucuresti.

De la preluarea mandatului Gabriela Firea a fost in razboi cu vechea conducere a RADET. Primarul sustinea ca a dat bani suficienti pentru a fi evitate orice probleme la iarna, in timp ce vechea conducere arata ca lucrurile nu stau deloc asa.

Intr-un final, intreaga conducere si-a depus mandatul, avertizand ca la RADET situatia e "de cod rosu".o

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Firea control RADET datorie ELCEN, #Firea bani caldura Bucuresti Guvern Ciolos , #radet