Firea a reusit sa treaca proiectul prin care vrea sa darame Turnul de parasutism de la Lia Manoliu

Joi, 05 August 2021, ora 18:407291 citiri
Firea a reusit sa treaca proiectul prin care vrea sa darame Turnul de parasutism de la Lia Manoliu
Foto: captura Google Earth

Proiectul care prevede trecerea Turnului de parasutism din parcul Lia Manoliu de la Ministerul Transporturilor la Primaria Capitalei a fost votat, marti, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Acest proiect a fost respins luna trecuta de USR, iar in sedinta de azi proiectul a fost votat de toti consilierii cu exceptia celor de la USR, care s-au abtinut, relateaza Mediafax.

Turnul de parasutim a fost construit in anul 1950. Are 86 de metri inaltime (cam cat Palatul Parlamentului) si a fost folosit multa vreme de parasutisti, pentru antrenamente. De ani buni, insa, acest turn - aflat in administrarea Ministerului Transporturilor - nu mai are nicio intrebuintare.

Administratia Firea vrea sa demoleze acest turn din cauza ca el se afla pe terenul din starda Basarabiei nr. 37-39, unde ar urma sa se construiasca o sala polivalenta uriasa, cu 20.000 de locuri, al carei cost a fost estimat la 138 de milioane de euro.

In consecinta, Gabriela Firea a pus, de mai multe ori, pe ordinea de zi un proiect prin care le propune consilierilor sa aprobe ca PMB sa ceara - in vederea demolarii - acest turn de la Ministerul Transporturilor.

Administratia Firea promite ca, in compensatie, in urmatorii 3 ani, va construi, in Capitala, un alt turn pentru parasutisti (care, de altfel, nu mai folosesc nici constructia existanta!).

Iata mai multe detalii - USR continua sa se opuna demolarii turnului de parasutism de la Lia Manoliu: Care este miza

Comentarii