Noul fenomen căruia medicii trebuie să-i facă faţă: Revolta familiilor pacienților care mor de COVID

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 15:04
6233 citiri
Noul fenomen căruia medicii trebuie să-i facă faţă: Revolta familiilor pacienților care mor de COVID
Bolnav de Covid, în stare gravă, la ATI FOTO RO Vaccinare

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, Liviu Patrichi, susţine că medicii din această unitate medicală se confruntă cu un val de nemulţumiri din partea aparţinătorilor celor care mor din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2, deşi majoritatea celor care decedează din cauza COVID nu sunt vaccinaţi.

"Vorbim de aparţinătorii care trec prin momente grele la decesul unei rude, dar care nu-şi explică de ce mai bine de 7 luni de zile, deşi ştiau că părinţii sau fraţii, surorile sufereau de comorbidităţi, nu au încercat să-i convingă să ia decizia corectă, cea a vaccinării. Şi evident, când trec prin momente grele îşi revarsă furia şi neputinţa pe personalul medical", afirmă el.

Conform managerului Spitalului Judeţean Slobozia, Liviu Patrichi, circa 92-95 la sută dintre bolnavii care ajung cu COVID în acest spital sunt nevaccinaţi, iar mulţi ajung foarte târziu după ce se testează acasă şi se tratează aşa cum consideră, fără a informa Direcţia de Sănătate Publică şi fără a cere o schema de tratament medicului de familie.

Pe de altă parte, managerul SJU Slobozia a atras atenţia asupra unui fenomen căruia medicii trebuie să-i facă faţă, acela al nemulţumirilor şi revoltei aparţinătorilor persoanelor care mor de COVID.

"Toţi pacienţii care ajung la spital şi sunt în stare gravă regretă situaţia în care au ajuns, pentru lipsa lor de discernământ în momentul în care au decis sau au amânat momentul vaccinării. Din păcate, începem să realizăm că avem un alt fenomen - al aparţinătorilor, care sunt nemulţumiţi.

În general, vorbim de aparţinătorii care trec prin momente grele la decesul unei rude, dar care nu-şi explică de ce mai bine de 7 luni de zile, deşi ştiau că părinţii sau fraţii, surorile sufereau de comorbidităţi, nu au încercat să-i convingă să ia decizia corectă, cea a vaccinării.

Şi evident, când trec prin momente grele îşi revarsă furia şi neputinţa pe personalul medical. Încercăm să fim cât de mult empatici cu dânşii, dar le atragem atenţia că acest lucru putea fi făcut mai devreme, să ia decizia corectă, să-i protejeze pe cei dragi. Acesta e îndemnul pe care îl am de acum încolo: protejaţi-i pe cei de alături, sfătuiţi-i să se vaccineze", a declarat Liviu Patrichi.

În Spitalul Slobozia, nu mai sunt locuri pentru bolnavii Covid, de mai multe zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon: Actuala situație e generată de ”furia unei singure persoane, care nu a făcut decât să blameze, să denatureze adevărul”
Șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon: Actuala situație e generată de ”furia unei singure persoane, care nu a făcut decât să blameze, să denatureze adevărul”
Şefa Secţiei ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti, Florina Pompilian, afirmă, sâmbătă, 13 aprilie, că a revenit în unitate după o absenţă de cinci ani şi a găsit o secţie...
România, țara în care se moare pe capete în accidente rutiere. Cea mai mare rată a deceselor din UE
România, țara în care se moare pe capete în accidente rutiere. Cea mai mare rată a deceselor din UE
Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a crescut cu 4% în 2022, comparativ cu 2021, iar cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere s-a...
#spital judetean, #Slobozia, #pacienti covid, #medici, #revolta, #rude, #decese , #coronavirus