Medicul Vasi Radulescu: Exercitiul fizic regulat te ajuta sa dezvolti mai multi anticorpi in urma vaccinului anti-COVID

Luni, 17 Mai 2021, ora 12:20
1906 citiri
Medicul Vasi Radulescu: Exercitiul fizic regulat te ajuta sa dezvolti mai multi anticorpi in urma vaccinului anti-COVID
Oamenii care fac sport sunt mai sanatosi FOTO Pixabay.com

Oamenii activi si care fac sport au cu 50% mai multe sanse sa dezvolte anticorpi in urma vaccinului, anunta dr. Vasi Radulescu citand un studiu elaborat de Glasgow Caledonian University. Studiul mai arata ca 30 de minute de activitate timp de 5 zile pe saptamana scad riscul de imbolnavire si deces prin boli infectioase cu 37%.

"De-a lungul a 35 de studii clinice randomizate independente - standardul de aur pentru dovezi stiintifice - activitatea fizica regulata a dus la cresterea nivelului de anticorp imunoglobulina IgA. Acest anticorp acopera membrana mucoasa a plamanilor si a altor parti ale corpului in care pot patrunde virusuri si bacterii.

Activitatea fizica regulata creste, de asemenea, numarul de celule T CD4 +, care sunt responsabile pentru alertarea sistemului imunitar in cazul unor antigene straine si cresterea raspunsului acestuia. Totodata, vaccinurile par mai eficiente daca sunt administrate dupa un program de activitate fizica. O persoana care practica in mod regulat activitate fizica este cu 50% mai susceptibila sa aiba un numar mai mare de anticorpi dupa vaccin decat o persoana care nu este activa" scrie dr. Radulescu pe pagina de Facebook.

Exista trei mecanisme prin care activitatea fizica ajuta organismul in lupta cu bolile infectioase:

- In primul rand, protejeaza impotriva factorilor de risc de infectie severa si fatala. Persoanele active fizic sunt mai putin susceptibile de a dezvolta obezitate, diabet, afectiuni respiratorii si cardiovasculare.

-Activitatea fizica reduce, de asemenea, stresul si inflamatia cronica, prin urmare, scade probabilitatea de reactii anormale ale organismului. Majoritatea deceselor provocate de COVID-19 si pneumonie au fost rezultatul unui raspuns inflamator necontrolat.

-In cele din urma, sistemul nostru imunitar este mai puternic daca suntem activi fizic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
#sport, #anticorpi coronavirus, #studiu, #sanatate, #miscare, #vaccin , #stiri sociale