Pacienți cu COVID-19 internați în stare gravă la spitalul din Lețcani, evacuați din cauza frigului din saloane

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 23:08
1993 citiri
Pacienți cu COVID-19 internați în stare gravă la spitalul din Lețcani, evacuați din cauza frigului din saloane
Salon al Spitalului Mobil de la Lețcani

Mai mulţi pacienţi cu COVID, inclusiv cei internaţi la Terapie intensivă, sunt mutaţi, miercuri seară, de la spitalul mobil Leţcani la alte unităţi medicale ieşene, din cauza frigului din saloane.

Firma care se ocupă cu verificarea instalaţiei de încălzire a reuşit să rezolve problema asigurării agentului termic la parametri normali doar în câteva containere din cadrul spitalului mobil, astfel că autorităţile au decis mutarea mai multor pacienţi la alte spitale din Iaşi.

Potrivit unor surse medicale, la spitalul mobil din Leţcani vor rămâne operaţionale doar două saloane de ATI, cu 12 bolnavi, după ce în zilele precedente aici erau internaţi 28 de pacienţi cu forme severe ale bolii.

Ceilalţi pacienţi în stare critică vor fi transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde există secţii de Terapie intensivă destinate bolnavilor COVID.

De altfel, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu, a declarat în cursul zilei că unitatea pe care o conduce este pregătită să preia o parte din pacienţii îngrijiţi la Leţcani dacă se va decide relocarea acestora.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi, a explicat, miercuri, că instalaţia de căldură de la Spitalul Mobil Leţcani este "inadecvată" în condiţiile temperaturilor scăzute din aceste zile, el precizând că este luată în calcul şi varianta mutării pacienţilor în alte spitale din oraş.

Vasile Cepoi a declarat că firma angajată de Asociaţia Euronest, proprietarul Spitalului Mobil de la Leţcani, caută soluţii pentru a asigura confortul termic necesar pacienţilor Covid internaţi în această unitate medicală.

"Vom avea sub zero grade pe timpul nopţii şi căutăm soluţii. Instalaţia de căldură de la Spitalul Mobil Leţcani este inadecvată. Vrem să prevenim situaţia în care în saloane să fie frig. Firma angajată de Euronest a transmis că a găsit soluţii, dar noi ne pregătim şi cu soluţii alternative. Vrem să avem o soluţie de rezervă pentru a evita situaţia ca pacienţii să fie supuşi la hipotermie. Soluţia este să creăm paturi de terapie intensivă în alte spitale, în saloane care nu sunt de terapie intensivă, dar care au guri de oxigen", a afirmat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

El a explicat că dificultatea este că pacienţii vor trebui duşi la mai multe spitale din Iaşi, caz în care necesarul de personal medical va fi mai mare. mÎn Spitalul Mobil de la Leţcani sunt internaţi zeci de bolnavi de COVID, cu forme grave, o parte dintre bolnavi fiind la Terapie intensivă.

Spitalul Mobil de la Leţcani a fost închis la începutul acestui an, una dintre cauze fiind tocmai frigul din saloane.

”Putin este în frigider”. Un politolog rus vorbește despre cine conduce cu adevărat la Kremlin și atentatul de la Moscova VIDEO
”Putin este în frigider”. Un politolog rus vorbește despre cine conduce cu adevărat la Kremlin și atentatul de la Moscova VIDEO
Politologul rus Valeri Solovei a declarat într-un interviu cu Alexander Demchenko, care poate fi vizionat pe canalul YouTube „Visiting Gordon”, că după uciderea lui Alexei Navalnîi, au...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#pacienti, #covid, #Letcani, #evacuare, #frig, #saloane , #spital
Comentarii
Poza tgg
tgg
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Și când te gândești că nu-i vorba decât de o hotă sau orice sculă,