A murit Episcopul Devei şi Hunedoarei. Avea COVID-19 și nu era vaccinat

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 14:05 13838 citiri
PS Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei FOTO episcopiadevei.ro

Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, grav bolnav de COVID-19, a murit joi, la Deva, înaltul prelat având plămânii afectaţi în proporţie de 85% din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2.

Decesul a survenit în timpul procedurilor de transfer al bolnavului la un elicopter care ar fi urmat să-l transporte la spitalul judeţean din Târgu Mureş.

"A intrat în stop cardio-respirator. S-au efectuat procedurile de recuscitare timp de 45 de minute. Din păcate, bolnavul nu a mai putut fi salvat", a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, dr. Emil Stoica Mariş.

Preasfințitul episcop Gurie a fost internat vineri, 8 octombrie, la SJU Deva, fiind transferat ulterior la secţia ATI. În urmă cu 10 zile, starea sa de sănătate părea să se amelioreze, însă în cursul acestei săptămâni s-a agravat, acesta fiind intubat.

„Pacientul are o afectare pulmonară foarte mare. După ultima evaluare la tomograf s-a concluzionat că plămânii bolnavului au fost afectaţi în proporţie de 85%”, a precizat joi dimineață directorul medical al SJU Deva.

Potrivit unor surse medicale citate de adevarul.ro, PS Gurie, care avea 53 de ani, nu fusese vaccinat împotriva COVID-19. El conducea Episcopia Devei şi Hunedoarei din anul 2009, de la înfiinţarea ei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News