Reacția Patriarhiei după ce s-a spus că Episcopul Devei și Hunedoarei, decedat de COVID, nu ar fi fost vaccinat

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 20:08 17124 citiri
Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, decedat de COVID FOTO: episcopiadevei.ro

Patriarhia dezminte că Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, care a murit joi, 21 octombrie, în urma unui stop cardio-respirator, din cauza infectării cu SARS-CoV-2, nu ar fi fost vaccinat.

"Preasfinţitul era vaccinat. Din nefericire, s-a infectat şi a ajuns la spital într-o stare mai avansată a acestei perfide boli. Dumnezeu să odihnească sufletul bun şi nobil al acestui vrednic slujitor al Bisericii lui Hristos!", a precizat, joi seară, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, care urma să împlinească 53 de ani în luna decembrie a acestui an, a murit joi, la Deva, în urma unui stop cardio-respirator, înaltul prelat având plămânii afectaţi în proporţie de 85% din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2.

Decesul a survenit în timpul procedurilor de transfer la un elicopter care ar fi urmat să-l transporte la Spitalul judeţean din Târgu Mureş.

"A intrat în stop cardio-respirator. S-au efectuat procedurile de recuscitare timp de 45 de minute. Din păcate, bolnavul nu a mai putut fi salvat", a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, dr. Emil Stoica Mariş.

Părintele episcop Gurie a fost internat pe 8 octombrie, la Spitalul Judeţean din Deva, fiind transferat ulterior la secţia ATI. Starea sa de sănătate s-a agravat în cursul acestei săptămâni, motiv pentru care a fost intubat în urmă cu câteva zile.

Trupul neînsufleţit va fi depus la Catedrala Episcopală din Deva.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News