Epidemia de gripa s-a incheiat oficial, dupa aproape 3 luni

Joi, 18 Aprilie 2019, ora 12:142599 citiri
Epidemia de gripa s-a incheiat oficial, dupa aproape 3 luni
Foto: Arhiva Ziare.com

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anuntat, joi, ca activitatea gripala a continuat trendul descendent si in ultima saptamana, avand o intensitate scazuta, cu raspandire locala doar in unele judete.

Evolutia gripei nu mai are caracter epidemic, iar numarul total al cazurilor de infectii respiratorii acute a fost in scadere fata de perioada anterioara.

"Activitatea gripala continua trendul descendent, avand o intensitate scazuta, raspandire locala in unele judete din zona de centru a tarii si cazuri sporadice in restul tarii", a transmis CNSCBT.

De asemenea, morbiditatea prin infectii respiratorii acute a fost mai scazuta. Numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) inregistrat la nivel national a fost de 68.425, cu 6,3% mai mic comparativ cu cel din saptamana anterioara.

"S-au inregistrat la nivel national 279 cazuri de gripa clinica. Avand in vedere informatiile rezultate din analiza datelor epidemiologice, se concluzioneaza ca evolutia gripei nu mai are caracter epidemic", a mai transmis CNSCBT.

De la inceputul sezonului 2018-2019 au fost inregistrate 196 decese confirmate cu virus gripal.

Epidemia de gripa a fost declarata in 30 ianuarie, cand erau confirmate 54 de decese provocate de gripa.