ENEL: Am respectat toate prevederile din contractele de privatizare

Marti, 10 Iunie 2014, ora 22:23
2735 citiri
ENEL: Am respectat toate prevederile din contractele de privatizare
Foto: aradon.ro

Reprezentantii ENEL sustin ca aceasta companie a respectat toate prevederile contractuale si ca nu a participat la privatizarea Nuclearelectrica de la finele anului trecut.

Intr-un comunicat de presa remis Ziare.com, reprezentantii ENEL fac mai multe precizari ca urmare a informatiilor aparute zilele acestea in mass-media.

"ENEL reitereaza faptul ca a respectat intocmai toate prevederile din contractele de privatizare pentru fostele filiale Electrica pe care le-a achizitionat in Romania. Mai exact, nivelul investitiilor agreat in cadrul contractelor de privatizare, pentru toate cele trei companii de distributie (Banat, Dobrogea si Muntenia Sud), a fost indeplinit si chiar depasit. Din 2005, cand a intrat pe piata din Romania, ENEL a investit aproximativ 1,9 miliarde de euro, fara taxele de conectare.

Respectarea prevederilor din contractul de privatizare a fost confirmata si de arbitrajul Camerei de Comert Internationale in situatia companiilor Banat si Dobrogea, care a decis in favoarea ENEL", se arata in comunicatul citat.

Referitor la societatea ENEL Servicii Comune, reprezentantii ENEL precizeaza ca "aceasta este detinuta de societatile ENEL Distributie Dobrogea si ENEL Distributie Banat" si ca ENEL "nu a facut niciodata transferurile financiare catre ENEL Investment Holding, mentionate in informatiile publicate".

In ceea ce priveste procedura de privatizare a societatii Nuclearelectrica, aceasta "a avut loc la finalul anului trecut prin oferta publica initiala (IPO), la care ENEL nu a participat", se mentioneaza in document.

"ENEL a intrat in proiectul Cernavoda in 2007, impreuna cu alti investitori internationali, ca parte dintr-un consortiu din care a detinut un pachet de 9%, fiind actionar minoritar. Dupa multi ani si numeroase incertitudini in ceea ce priveste dezvoltarea proiectului, ENEL a decis in decembrie 2013 sa paraseasca proiectul", se arata in comunicatul la finalul caruia se precizeaza ca ENEL ofera tot sprijinul autoritatilor in investigatia aflata in curs, pentru "clarificarea situatiei".

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) acuza furnizorul de energie ENEL Muntenia ca umfla facturile romanilor la curent.

ENEL umfla facturile: Investitiile, facute doar din banii romanilor. DNA vine cu noi acuzatii

DNA sustine ca grupul italian ENEL, care detine compania ENEL Muntenia la care co-actionar este statul roman, facea investitii doar din banii obtinuti din tara noastra, arata Realitatea TV.

Astfel, toti banii castigati de grupul italian ar fi fost livrati in off-shore-uri, iar toate investitiile s-ar fi facut din bugetul ENEL Muntenia. In acelasi timp, ENEL este acuzat de procurori ca este favorizat in privatizarea Nuclearelectrica. In referatul DNA se arata ca reprezentanti ai statului au in vedere favoriozarea grupul italian in procedura de privatizare a societatii in schimbul unor bani

Procurorii nu precizeaza exact despre ce suma este vorba si nici la cine ar fi urmat sa ajunga banii.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Enel contracte, #Enel privatizare Nuclearelectrica , #Enel