Emil Boc explica de ce nu a aprobat marsul gay in centrul Clujului. Noua Dreapta confirma varianta primarului

Marti, 04 Iulie 2017, ora 10:20
11142 citiri
Emil Boc explica de ce nu a aprobat marsul gay in centrul Clujului. Noua Dreapta confirma varianta primarului
Foto: Facebook/Emil Boc

Primarul din Cluj Napoca, Emil Boc, a spus de ce marsul de sustinere a comunitatii LGBT nu a primit aprobare pentru a se desfasura in centrul orasului asa cum se obisnuieste in cazul unor astfel de evenimente.

Boc a notat pe Facebook, intr-un comentariu, ca marsul nu a primit aprobare, pentru ca pe traseul respectiv era aprobat un alt eveniment.

"Marsul LGBT a fost aprobat conform legii pe traseul solicitat de catre organizatori. Cererile au fost aprobate cu respectarea dispozitiilor legale in ordinea depunerii lor (prima cerere LGBT din 8 iunie nu fost aprobata intrucat pe traseul solicitat, Piata Avram Iancu-Piata Unirii, fusese aprobat un alt eveniment public, este vorba de Opera Aperta).

Ulterior, in 12 iunie a fost depusa cererea pentru adunarea publica de catre Partidul Romania Unita doar pentru Piata Avram Iancu, iar in 14 iunie au fost depuse cereri de catre LGBT pentru locatii care nu au putut fi aprobate intrucat aveau ca punct de plecare Piata Avram Iancu.

Solicitarile au fost respinse intrucat, potrivit legii, nu puteau fi aprobate doua adunari publice care aveau o parte din traseu suprapus. Ulterior, in 21 iunie, LGBT (Asociatia Go Free) a depus o alta solicitare pentru traseul unde a avut loc adunarea, traseu care a fost aprobat conform legii", a scris Boc.

Ce spune Noua Dreapta despre incidentul cu actrita Oana Mardare

In urma incidentului in care au fost implicati oameni care participau la marsul organizat de Noua Dreapta si actria Oana Mardare, asociatia a transmis un punct de vedere luni seara.

"Am asistat sambata la fenomenul extinderii paradelor homosexualilor in afara Capitalei, un fenomen ingrijorator pentru morala publica a Romaniei. Spunem MORALA PUBLICA intrucat doar aceasta este de interes general, si nu morala privata: fiecare persoana, inclusiv cele de orientare homosexuala, pot face ceea ce vor in cadrul privat, in casele lor, insa nu si in spatiul public, pe strazile oraselor unde suntem si noi, sunt si copiii nostri, pe care nu avem dreptul sa-i expunem obscenitatilor si vulgaritatii specifice paradelor gay", sustine Noua Dreapta.

Asociatia confirma varianta lui Emil Boc ca reprezentantii comunitatii LGBT nu au primit aprobare pentru traseul dorit, pentru ca exista deja o autorizatie pentru mitingul pentru Normalitate la Cluj-Napoca.

"De ce si-au dorit atat de mult sa treaca prin fata Catedralei Ortodoxe si a statuii lui Avram Iancu? Raspunsul este limpede: ca sa provoace, ca sa forteze o reactie de respingere din partea clujenilor care iubesc Biserica si care-l iubesc pe Avram Iancu! Este evident ca nu am fi permis niciodata profanarea unui loc simbolic, deopotriva crestin si patriotic, cum este Piata Avram Iancu", transmite Noua Dreapta intr-un comunicat remis Ziare.com.

In opinia asociatiei, mitingul autorizat s-a desfasurat in cele mai bune conditii, "un singur incident perturband manifestarea, atunci cand activista pro-homosexualitate Oana Mardare a incercat sa provoace scandal".

Amintim ca actrita Oana Mardare a fost ridicata de jandarmi si dusa cu duba la sectie, pe motiv ca deranja desfasurarea evenimentului organizat de Noua Dreapta.

Citeste si explicatia jandarmilor despre interventia in forta asupra femeii.

A.G.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Emil Boc organizare mars LGBT, #Emil Boc mars LGBT, #Noua Dreapta mars LGBT , #homosexuali