Cimpeanu anunta ca elevii cu vulnerabilitati medicale vor invata online. Profesorii cu probleme medicale vor preda online

Luni, 01 Februarie 2021, ora 14:25
2417 citiri
Cimpeanu anunta ca elevii cu vulnerabilitati medicale vor invata online. Profesorii cu probleme medicale vor preda online
Sorin Cimpeanu FOTO Facebook

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat luni, 1 ianuarie, ca elevii care au vulnerabilitati medicale sau au simptomatologie respiratorie vor face in continuare lectii online, in cazul in care autoritatile vor decide deschiderea unitatilor de invatamant din data de 8 februarie, acelasi lucru fiind valabil si in cazul profesorilor cu probleme medicale, care vor preda online.

Cimpeanu a declarat ca doar trei state din Uniunea Europeana nu au deschise gradinite si invatamantul primar sau nu au luat hotararea de a o face.

"Dintre cele 27 de state, doar in trei state: Germania, Danemarca si Portugalia nu au deschise cel putin gradinitele si invatamantul primar sau nu au decizia de a le deschide in urmatoarele zile. In acest context ne concentram atentia pentru pregatirea scolilor in eventualitatea unei decizii favorabile maine, decizie care va trebui sa fie confirmata de catre CNSU si va trebui sa fie urmata de un ordin comun al ministrului Sanatatii si al ministrului Educatiei.

Concentrarea atentiei se face atat pe protectie impotriva Covid, cat si pe protectie impotriva riscului pericolului de incendii. In acest sens avem in vederea organizarea unei video-conferinte online in ipoteza in care decizia va fi aceea de deschidere a scolilor cu prezenta fizica", a explicat ministrul Educatiei.

Elevii cu probleme medicale vor face scoala online

El a precizat ca elevii cu vulnerabilitati medicale sau cu simptomatologie respiratorie trebuie sa aiba asigurat invatamantul online. De asemenea, profesorii cu vulnerabilitati medicale vor preda online.

"Cu privire la elevii care au vulnerabiliati medicale, acestia vor trebui sa aiba asigurat procesul de predare/invatare online. A doua categorie, elevii care prezinta simptome, recomandarea Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei este aceea de a ramane acasa si a nu intra in colectivitate, deci invatarea online.

A treia categorie, elevi care au apartinatori in familie cu vulnerabilitati medicale certificate ca atare si pentru acestia vom fi datori sa asiguram invatare/predare online. Cea de-a patru categorie, profesori care au vulnerabilitati cronice certificate de catre un medic de medicina de familie. Acestia vor asigura procesul de predare online.

A cincea si ultima categorie speciala, profesori care la randul lor prezinta simptome, care in caz lucrurile vor trebui analizate ca atare. Atunci cand profesorul nu are vulnerabilitati care il impiedica sa fie prezent in scoala, programul orar va trebui adaptat in asa fel incat elevii sa aiba grupate acele ore online intr-o singura zi", a mai transmis Sorin Cimpeanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat patru vulnerabilități majore în sistemele de operare LG WebOS, versiunile 4 până la 7, care echipează televizoarele...
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o nouă versiune premium a browserului său, Chrome Enterprise Premium, destinată clienților business care doresc o securitate îmbunătățită și funcții avansate de navigare....
#sorin campeanu, #elevi, #profesori, #online, #redeschidere scoli , #stiri sociale