Eleva de 13 ani, comparata cu Brigitte Bardot: Strange maidanezii si le gaseste stapani - presa externa

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 20:33
3367 citiri
Eleva de 13 ani, comparata cu Brigitte Bardot: Strange maidanezii si le gaseste stapani - presa externa
Foto: Facebook/Ana-Maria Ciulcu

Actrita franceza Brigitte Bardot si-a inceput in 2011 campania de salvare a cainilor comunitari din Bucuresti si a facut donatii in valoare de 150.000 de dolari.

O masura similara este adoptata si de Ana-Maria Ciulcu, o eleva de 13 ani, cu aparat dentar, care isi foloseste contul de Facebook pentru a gasi camine noi pentru maidanezii din Capitala.

"Imi place sa cred ca vor fi rasfatati si ca stapanii ii vor lasa sa stea pe canapea, asa ca prima mea intrebare este daca au de gand sa ii puna in lanturi", a declarat micuta romanca pentru Reuters, informeaza Business Insider.

Ciulcu era doar un copil cand Bardot a inceput campania sa de sterilizare a cainilor din Bucuresti, in 2001. Insa acum, ea vorbeste fluent germana si este pasionata de Internet, asa ca s-a folosit de aceste lucruri pentru a salva 150 de caini fara stapan, din octombrie 2013 pana in prezent, pe care i-a trimis in Germania, Austria si Belgia.

Lista neagra: Zeci de ONG-uri si persoane nu mai pot adopta caini. Au abandonat animalele!

In prezent, adaposturile finantate de stat gazduiesc 2.800 de caini, iar alti 2.000 au fost deja eutanasiati in ultimele doua luni, arata Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), care este subordonata Primariei Municipiului Bucuresti.

Cetatenii straini, in special din Germania, au adoptat in mod direct 30 de caini, a mentionat Razvan Bancescu, directorul ASPA.

In Bucuresti, peste 60.000 de caini fara stapan umbla pe strazi. Publicatia citata aminteste si ca anul trecut a murit un baietel dupa ce a fost muscat de animalele fara stapan. Acest incident a determinat autoritatile romane sa adopte o lege care permite eutanasierea lor, in cazul in care nu sunt adoptate in decursul a doua saptamani dupa ce sunt culese de pe strazi si gazduite in adaposturi.

Se crede ca maidanezii reprezinta o mostenire a dictatorului Nicolae Ceausescu, aminteste sursa citata. Fostul lider comunist roman a intrat cu buldozerele in centrul istoric al Capitalei, in anii 1980, pentru a face loc Casei Poporului. Atunci, sute de caini au fost abandonati de rezidentii care au fost relocati cu forta in apartamente mici.

Eleva romanca aduna cainii de pe strazi

Ciulcu aduna maidanezii de pe strazi, pe care ii aduce la adaposturi temporare sau in curtea din spatele casei sale. Apoi, ea se asigura ca un veterinar ii vaccineaza si le implanteaza un cip de identificare, iar daca este nevoie, le face si pasaport.

Toate aceste costuri, care ajung la 150 de euro pentru un caine, sunt suportate de familia fetei, in timp ce transportul pana la noua casa este platit de viitorul stapan.

In fiecare zi, ea sta cate doua ore si alege viitorii stapani ai animalelor pe care le salveaza, dintre vizitatorii paginii sale de Facebook (www.facebook.com/anamaria.ciulcu). Printrei ei se afla, insa, putini romani.

"In general, romanii vor sa adopte caini de rasa", a spus Ciulcu.

Ea vrea sa devina medic si crede ca nu este o solutie sa tii caini in adaposturi detinute de stat, ci un plan de exterminare. Pana cand va reusi sa isi finalizeze studiile, ea are de gand sa salveze cat mai multe animale.

"Cainii nu pot trai inghesuiti, ei au nevoie de afectiune", a mai spus fata.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#eleva romanca maidanezi, #eleva Romania maidanezi, #eleva Romania caini vagabonzi , #caini vagabonzi