Cu cât scade eficacitatea principalelor vaccinuri după primele șase luni. Concluziile unui studiu britanic

Joi, 26 August 2021, ora 07:26
8255 citiri
Cu cât scade eficacitatea principalelor vaccinuri după primele șase luni. Concluziile unui studiu britanic
Studiul a inclus zeci de mii de participanți FOTO Pixabay

Protecţia oferită împotriva coronavirusului de vaccinurile în două doze ale Pfizer şi AstraZeneca scade în decurs de şase luni, potrivit unui nou studiu britanic, citat de CNBC.

O analiză realizată de ZOE Covid App Study pe 400.000 de persoane vaccinate cu două doze de vaccin al Pfizer şi BionTech arată că la o lună de la inoculare eficacitatea a fost de 88%. Cu toate acestea, eficacitatea a scăzut la 74% după cinci-şase luni.

În acelaşi studiu, o analiză care a inclus peste 700.000 de persoane vaccinate cu două doze de vaccin al Oxford-AstraZeneca arată că eficacitatea a scăzut de la 77% la o lună la 67% după patru-cinci luni.

Datele au fost colectate după data de 26 mai, când varianta Delta a devenit tulpina dominantă a coronavirusului, a spus Tim Spector,care conduce studiul ZOE Covid.

Aproape 42 de milioane de oameni din Marewa Britanie, respectiv 77% din populaţia cu vârste de peste 16%, au primit două doze de vaccin pentru Covid-19, potrivit datelor guvernamentale.

Datele zilnice arată că miercuri au fost înregistrate peste 35.800 de cazuri noi de Covid-19 şi 149 de decese.

Eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna a scăzut la 66% în cazul variantei Delta

Eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna împotriva infectării cu COVID-19 a scăzut de la 91% la 66% de când varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite, potrivit datelor publicate marţi de autorităţile sanitare americane, informează AFP.

Aceste date provin dintr-un studiu realizat pe mii de angajaţi din centre de îngrijire şi spitale din şase state, care a examinat performanţa vaccinurilor în condiţii reale. Participanţii sunt testaţi săptămânal atât pentru infectările simptomatice, cât şi pentru cele asimptomatice.

Aproape toţi angajaţii vaccinaţi din domeniul sănătăţii au fost injectaţi cu serurile de la Pfizer sau Moderna.

În perioada decembrie 2020 - aprilie 2021, eficacitatea vaccinurilor în prevenirea infectării a fost de 91%, potrivit datelor publicate de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din SUA.

Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Alianţa Pfizer-BioNTech a fost dată în judecată, joi, 25 aprilie, de grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK), care acuză că cele două companii i-au încălcat patentele asociate...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#vaccin COVID, #imunitate, #Covid 19, #pfizer vaccin , #imunitate vaccin