Echipamente inovatoare de protecţie medicală vor ajunge în unele centre Covid din Bucureşti

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 18:18
1403 citiri
Echipamente inovatoare de protecţie medicală vor ajunge în unele centre Covid din Bucureşti
Numărul cazurilor de COVID este în continuare unul ridicat FOTO Hepta

Echipamente inovatoare de protecţie medicală, precum halate chirurgicale şi combinezoane, vor fi puse la dispoziţia personalului medical din unele centre Covid din Bucureşti.

Asta ca urmare a protocolului de colaborare încheiat între Confindustria Romania şi Federaţia Sanitas din România.

Reprezentanţii Confindustria România, patronatul care reprezintă de peste 20 de ani cele mai importante investiţii italiene din ţara noastră, au semnat marţi, cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas din România, un protocol strategic de colaborare. Documentul a fost semnat de preşedintele Confindustria România, Giulio Bertola, şi de preşedintele Federaţiei Sanitas din România, Leonard Sorin Bărăscu.

"O primă iniţiativă concretă a acestui protocol strategic o reprezintă donarea, din partea Confindustria România, de echipamente inovatoare de protecţie medicală (halate chirurgicale şi combinezoane) către Federaţia Sanitas din România. În următoarele zile, Sanitas va pune aceste echipamente medicale la dispoziţia personalului medical din unele centre Covid din Bucureşti. Echipamentele de protecţie sunt realizate cu ajutorul inovatoarei tehnologii italiene Immunolution plus, ce oferă un grad maxim de protecţie dar şi de confort, nelăsând fluidele să pătrundă prin ţesătură, permiţând însă în acelaşi timp pielii să respire", se menţionează în comunicat.

Acțiuni pentru protejarea personalului medical

Potrivit sursei citate, acest lucru a fost posibil graţie asociatului Confindustria România, Lorenzo Pera, fondator al brandului internaţional 'Original Marines', care pe perioada pandemiei a mutat cercetarea ştiinţifică în ceea ce priveşte ţesăturile din domeniul sportului şi al modei către protecţia medicală.

Astfel a luat naştere această gamă de produse inovatoare Immunolution plus, cu scopul de a oferi un sprijin concret în depăşirea dificultăţilor generate de pandemie, îmbunătăţind condiţiile de muncă ale personalului medical, expus zi de zi riscului de infectare în contextul acestei pandemii.

"Confindustria România, care s-a implicat activ încă de la începutul pandemiei în lupta împotriva Covid-19, anunţă că vor urma în scurt timp şi alte etape ale protocolului de colaborare încheiat cu Federaţia Sanitas din România şi că se va ocupa să aducă în România şi alte tehnologii inovatoare în domeniul medical, prin intermediul cărora doreşte să ofere sprijin concret activităţii medicale din ţara noastră, precum şi realizării planului de vaccinare", se mai precizează în comunicat.

Organizaţia sindicală Sanitas reprezintă interesele a peste 100.000 membri din toate categoriile profesionale din sănătate şi asistenţă socială.

Prin intermediul acestui protocol de colaborare cele două entităţi îşi propun dezvoltarea de acţiuni comune cu scopul de a îmbunătăţi siguranţa sanitară a personalului din structurile medicale şi nivelul de sănătate al populaţiei în România, demonstrând astfel solidaritatea Italiei faţă de România, ce traversează momente dificile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#coronavirus, #cazuri covid, #echipamente medicale , #covid