Ecaterina Andronescu anunta ca profesorii isi vor primi banii obtinuti in instanta inainte de sarbatori

Sambata, 13 Aprilie 2019, ora 16:35 5256 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Ecaterina Andronescu a anuntat, sambata, ca profesorii care au obtinut majorarile salariale in urma unor decizii judecatoresti definitive urmeaza sa isi primeasca banii inainte de sarbatori, precizand ca suma trasmisa inspectoratelor este una "impresionanta", de 700 de milioane lei.

"Ma bucur ca pot sa fac acest anunt, este vorba de Legea 221, care majora salariile profesorilor cu 50% si care a fost aprobata de Parlament in 2008, termenele ei de aplicare au tot fost prorogate.

In aceasta perioada, judecata dreapta a justitiei a dat castig de cauza cadrelor didactice, ca urmare, acum am transmis spre inspectorate o suma impresionanta intr-adevar, 700 de milioane de lei, care reprezinta datoriile Ministerului, ale statului, devenite obligatorii, in urma hotararilor judecatoresti ramase definitive", a declarat Ecaterina Andronescu, la Antena3.

Potrivit ministrului Educatiei, banii sunt deja la inspectorate pentru a fi trimisi profesorilor pana de sarbatori.

"Nu vad nicio problema ca inspectoratele sa nu le vireze in conturile scolilor si, ca urmare, pe cardurile profesorilor. (...) Nu pot da cifre (in legatura cu suma pe care o vor primi - n.red.), sunt cazuri destul de diferite, unii au dat au dat in judecata mai tarziu, au alte sume.

Sunt dobanzile la sumele care nu s-au agitat la timp, n-as vrea sa arunc o suma si sa se gandeasca toata lumea la suma aceea si sigur sumele sunt foarte diferite, pentru ca situatiile sunt diferite, dar faptul ca se achita toate datoriile pe care statul le avea mi se pare ca este absolut extraordinar", a mai spus Andronescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News