E oficial: Gripa porcina la Sibiu

Marti, 03 August 2021, ora 11:122661 citiri
E oficial: Gripa porcina la Sibiu
Foto: Arhiva Ziare.com

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Sibiu au anuntat, miercuri, ca a fost confirmat un caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 la un barbat de 34 de ani din localitatea Mihaileni, starea acestuia fiind buna.

Purtatorul de cuvant al DSP Sibiu, Simona Berariu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca s-au primit rezultatele de laborator pentru analizele prelevate de la un pacient care prezinta simptome specifice ale gripei.

"In ceea ce priveste circulatia virusurilor gripale in judetul Sibiu, in ultimul raport al Compartimentului de Epidemiologie am primit si prima confirmare de izolare de virus, AH1N1, virusul pandemic, la o persoana de 34 de ani, de sex masculin, care nu locuieste in Sibiu, ci intr-una dintre comunele invecinate", a declarat Simona Berariu.

Gripa porcina revine: Exista riscul unei pandemii?

Potrivit acesteia, barbatul, din localitatea Mihaileni, este in stare buna, se afla acasa si este sub tratament, fiind aproape vindecat.

Acesta este, potrivit oficialilor DSP Sibiu, primul caz de gripa confirmat in judetul Sibiu in acest an, analizele pentru alte doua suspiciuni de gripa fiind in lucru.

Astfel, doi angajati ai Aeroportului Sibiu care au fost internati cu afectiuni respiratorii, in urma decesului unui coleg care avea afectiuni similare, sunt suspecti de gripa, tipul virusului urmand sa fie aflat dupa primirea rezultatelor de laborator, au anuntat, tot miercuri, reprezentantii DSP Sibiu.

Comentarii
CH 1291
rank 5
Gripa porcina la Sibiu? Nu se poate! Ca doar nu au ajuns socialistii