Urmeaza doua saptamani de ploi si vreme racoroasa in majoritatea regiunilor

Luni, 05 Aprilie 2021, ora 13:33
29327 citiri
Urmeaza doua saptamani de ploi si vreme racoroasa in majoritatea regiunilor
Ploi in majoritatea regiunilor in perioada urmatoare

Meteorologii vin cu vesti proaste: vremea se va raci pe parcursul urmatoarelor doua saptamani (5 - 18 aprilie) in mai toata tara. Se vor inregistra temperaturi mai mici decat normalul acestei perioade si ploile vor fi prezente in cea mai mare parte a tarii.

In Banat, vremea se va raci in intervalul 7 - 9 aprilie, cand valorile termice vor ajunge cu mult mai scazute decat cele normale in prima decada a lunii aprilie, cand vor fi medii ale maximelor diurne de 7 - 10 grade si ale minimelor nocturne de la -3 la 0 grade. Incalzirea vremii din 10 - 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14 - 16 grade si ale temperaturilor minime de 2 - 4 grade.

Ulterior, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea va fi racoroasa si nu sunt estimate oscilatii termice importante, astfel ca se vor inregistra, in medie, maxime de 13 - 15 grade si minime de 3 - 5 grade. In intervalele 6 - 7 aprilie si 12 - 14 aprilie va fi ridicata probabilitatea pentru ploi in averse, local mai insemnate cantitativ, trecator fiind posibile si descarcari electrice, iar in celelalte zile ale intervalului celor doua saptamani, temporar vor fi precipitatii in general slabe.

In Crisana, vremea se va raci asa incat valorile termice din intervalul 7 - 9 aprilie vor ajunge cu mult mai scazute decat cele normale in prima decada a lunii aprilie, cu medii ale maximelor diurne de 6 - 9 grade si ale minimelor nocturne intre -3 grade si -1 grad. Incalzirea vremii din 10 - 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 13 - 15 grade si ale temperaturilor minime de 2 - 3 grade.

Ulterior, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea va fi racoroasa si nu sunt estimate oscilatii termice importante, astfel ca se vor inregistra, in medie, maxime de 12 - 14 grade si minime de 3 - 4 grade. In intervalele 6 - 7 aprilie si 12 - 14 aprilie va fi ridicata probabilitatea pentru ploi in averse, local insemnate cantitativ, trecator fiind posibile si descarcari electrice, iar in celelalte zile ale intervalului celor doua saptamani, temporar vor fi precipitatii in general slabe.

In zona Transilvaniei, pe parcursul primei saptamani, vremea va fi mai rece decat in mod normal, chiar deosebit de rece in intervalul 7 - 9 aprilie, cand vor fi medii ale maximelor diurne de 4 - 6 grade si ale minimelor nocturne de la -5 la -3 grade, dar mai apropiata de regimul termic normal al perioadei in intervalul 10 - 12 aprilie, cand mediile temperaturilor maxime vor fi de 12 - 14 grade, iar ale temperaturilor minime in jurul a 0 grade.

Pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, nu sunt estimate oscilatii termice importante, vremea fiind in general racoroasa si astfel se vor inregistra, in medie, maxime de 11 - 13 grade si minime de 1 - 3 grade. In intervalele 6 - 7 aprilie si 13 - 14 aprilie va fi ridicata probabilitatea pentru ploi izolat mai insemnate cantitativ, trecator fiind posibile si descarcarile electrice, iar in celelalte zile ale intervalului celor doua saptamani, temporar vor fi precipitatii in general slabe.

In Maramures, pe parcursul primei saptamani, vremea va fi mai rece decat in mod normal, chiar deosebit de rece in intervalul 7 - 9 aprilie, cand vor fi medii ale maximelor diurne de 4 - 7 grade si ale minimelor nocturne intre -4 si -2 grade, dar mai apropiata de regimul termic normal al perioadei in intervalul 10 - 12 aprilie, cand mediile temperaturilor maxime vor fi de 11 - 13 grade, iar ale temperaturilor minime de 0 - 2 grade. Ulterior, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, nu sunt estimate oscilatii termice importante, vremea fiind in general racoroasa si astfel se vor inregistra, in medie, maxime de 12 - 13 grade si minime de 2 - 3 grade. In intervalele 6 - 7 aprilie si 12 - 14 aprilie va fi ridicata probabilitatea pentru ploi izolat mai insemnate cantitativ, trecator fiind posibile si descarcarile electrice, iar in celelalte zile ale intervalului celor doua saptamani, temporar vor fi precipitatii in general slabe.

In regiunea Moldovei, in prima parte a saptamanii, vremea se va raci astfel ca de la valori usor sub cele medii multianuale la inceput (maxime de 12 - 14 grade si minime in jurul a 0 grade), temperaturile vor ajunge in intervalul 7 - 9 aprilie cu mult mai scazute decat normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv 5 - 8 grade, in medie, la amiaza si intre -3 si -2 grade, noaptea. In urmatorul interval, 10 - 18 aprilie, se estimeaza putine variatii ale regimului termic, care se va situa usor sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 11 - 14 grade si a celor minime de 1 - 3 grade. Regimul pluviometric va fi in general deficitar, dar in intervalul 6 - 8 aprilie si dupa data de 12 aprilie, probabilitatea pentru aparitia precipitatiilor va fi mai ridicata.

In Dobrogea, dupa trei zile cu valori termice usor sub cele medii multianuale, caracterizate prin maxime de 11 - 13 grade si minime de 3 - 5 grade, vremea se va raci, iar temperaturile vor ajunge in intervalul 8 - 10 aprilie cu mult mai scazute decat normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv 7 - 9 grade, in medie, la amiaza si 1 - 2 grade, noaptea. In urmatorul interval (11 - 18 aprilie) se estimeaza putine variatii ale regimului termic, care se va situa sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 11 - 12 grade si a celor minime de 4 - 6 grade. Regimul pluviometric va fi in general deficitar, dar in intervalul 6 - 8 aprilie si dupa data de 12 aprilie va fi mai ridicata probabilitatea pentru aparitia precipitatiilor.

In Muntenia, dupa doua zile ce vor fi caracterizate prin maxime, in medie, de 12 - 16 grade si minime de pana la 3 grade, vremea va deveni deosebit de rece in intervalul 7 - 9 aprilie, cand media maximelor va scadea pana in jurul a 9 grade, iar a minimelor va fi de la -2 grade la -1 grad. Incalzirea vremii din 10 - 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14 - 16 grade si ale temperaturilor minime de 1 - 4 grade. Ulterior, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea va fi racoroasa si nu sunt estimate oscilatii termice importante, astfel ca se vor inregistra, in medie, maxime de 13 - 15 grade si minime de 3 - 4 grade. In intervalul 6 - 8 aprilie si dupa data de 12 aprilie va fi mai ridicata probabilitatea pentru precipitatii in general slabe.

In Oltenia, dupa doua zile ce vor fi caracterizate prin maxime, in medie, de 11 - 14 grade si minime de 0 - 3 grade, vremea va deveni deosebit de rece in intervalul 7 - 9 aprilie, cand media maximelor va scadea pana la 8 - 9 grade, iar minimele vor oscila intre -3 si -2 grade. Incalzirea vremii din 10 - 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14 - 16 grade si ale temperaturilor minime de 2 - 4 grade. Pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea va fi racoroasa si nu sunt estimate oscilatii termice importante, astfel ca se vor inregistra, in medie, maxime de 13 - 15 grade si minime de 3 - 4 grade. In intervalul 6 - 8 aprilie, dar si dupa data de 12 aprilie probabilitatea pentru precipitatii in general slabe va fi mai ridicata.

La munte, in prima parte a saptamanii, vremea se va raci astfel ca de la medii ale temperaturilor maxime de 2 - 4 grade si ale minimelor in jurul a -5 grade, valorile termice vor ajunge in intervalul 7 - 9 aprilie cu mult mai scazute decat normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv intre -5 si -2 grade, in medie, la amiaza, si intre -10 si -8 grade, noaptea. In intervalul 10 -18 aprilie se estimeaza putine variatii ale regimului termic, care se va situa sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 2 - 5 grade si a celor minime intre -4 si -2 grade. Temporar, vor fi precipitatii slabe si local moderate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare, cu probabilitate mai mare de aparitie in intervalul 6 - 9 aprilie si dupa data de 12 aprilie.

Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
ANM anunţă vânt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a teritoriului ţării, până vineri seară, 29 martie, fiind emise şi două avertizări cod galben. În zonele montane, rafalele...
Când revin temperaturile de primăvară. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Când revin temperaturile de primăvară. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Administrația Națională de Meteorologie a emis luni, 25 martie, prognoza pentru următoarele două săptămâni, până pe 7 aprilie. Potrivit ANM, urmează o încălzire semnificativă a...
#prognoza meteo, #ploi, #anm , #prognoza meteo