Instalatorul și brancardierul sunt capii rețelei de "vaccinare la chiuvetă" din Prahova. Doi asistenți medicali responsabili cu "execuția"

Vineri, 15 Octombrie 2021, ora 21:05 6790 citiri
Un instalator, un brancardier și doi asistenți medicali coordonau vaccinarea paralelă la chiuvetă în Prahova

Un instalator, un brancardier și doi asistenți medicali sunt principalii coordonatori ai rețelei paralele de vaccinare din Prahova.

Sebastian Pancu (instalator), Tomis-Florin Matei (brancardier) și asistenții medicali Alina Mititelu și Adrian Manole sunt singurii inculpați din megadosarul vaccinărilor fictive din Prahova.

Procurorii au cerut arestarea preventivă, dar Tribunalul Prahova a respins solicitarea Parchetului și a dispus plasarea celor patru în control judiciar.

Mariana Tomiță, medicul de familie care coordona activitatea la centrul de vaccinare din Valea Călugărească, are doar calitate de martor în dosar.

Cei patru inculpați nu mai au voie să-și exercite meseriile pentru următoarele 60 de zile, perioadă în care se află în control judiciar.

În același timp, instalatorul, brancardierul și asistenții medicali au interdicție să ia legătura cu alte câteva zeci de persoane suspecte în cauză, fiind vorba despre beneficiarii care au dat bani pentru a obține un certificat fictiv de vaccinare anti COVID.

Procurorii vor contesta măsura controlului judiciar și vor cere la Curtea de Apel arestarea celor patru.

Conform unui comunicat remis presei de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, afacerea a demarat ”Începând cu luna iunie 2021, inculpaţii şi suspecţii din prezenta cauză, profitând de reticenţa unei părţi a populaţiei în privinţa vaccinării împotriva virusului SARS-coV-2, coroborată cu dorinţa acesteia de a beneficia totuşi de avantajele oferite de certificatul de vaccinare Covid, în condiţiile noilor restricţii impuse de autorităti, au creat un veritabil circuit paralel de vaccinare fictivă, în conivenţă infracţională cu personal medical din cadrul unui centru de vaccinare precum şi din cadrul mai multor cabinete medicale individuale ale medicilor de familie de pe raza judeţului Prahova, în scopul obţinerii de importante foloase materiale, punând, astfel, în pericol sănătatea populaţiei în condiţiile liberei circulaţii a persoanelor pretins vaccinate.

Inculpaţii asigurau pentru persoanele interesate obţinerea adeverinţei care atestă vaccinarea inclusiv prin introducerea menţiunilor în baza naţională RENV, fără însă a se proceda la inocularea serului anticovid beneficiarilor”, potrivit documentului citat.

Cei patru sunt acuzați de luare de mită, trafic de influență, fals informatic și uz de fals.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News