Dorina Lazar revine la conducerea Teatrului Odeon. Actrita a fost demisa abuziv de Gabriela Firea in 2017

Joi, 01 Aprilie 2021, ora 16:383070 citiri
Dorina Lazar revine la conducerea Teatrului Odeon. Actrita a fost demisa abuziv de Gabriela Firea in 2017
Dorina Lazar/Facebook

Actrita Dorina Lazar a fost repusa in functia de manager al Teatrului Odeon din Capitala printr-o dispozitie a primarului general al Capitalei Nicusor Dan. Lazar a fost demisa abuziv in 2017, iar anul trecut a castigat procesul cu PMB pe aceasta speta.

"Am semnat ieri dispozitia privind reintegrarea doamnei Dorina Lazar pe postul de manager al Teatrului Odeon, aflat in subordinea Primariei Capitalei. Dorina Lazar a fost demisa abuziv din aceasta functie in 2017, iar anul trecut a castigat procesul cu primaria pe aceasta speta. In ciuda deciziei definitive a instantei, fosta conducere a PMB n-a facut nimic pentru a pune in aplicare hotararea judecatoreasca, lucrurile trenand excesiv. Am vorbit astazi la telefon cu Dorina Lazar si m-am bucurat sa-i pot da vestea buna pe care o astepta de atata vreme: incepand de azi, este din nou managerul Teatrului Odeon. Ii doresc mult succes!", a scris Nicusor Dan joi pe Facebook.

Primaria Municipiului Bucuresti anunta in august 2017 incetarea contractului de management la Teatrul Odeon in cazul Dorinei Lazar "ca urmare a nerespectarii clauzelor contractuale". Potrivit PMB, masura a fost luata in baza raportului Corpului de control al primarului general, care a vizat, printre altele, "verificarea aspectelor organizatorice, financiare si respectarea legalitatii privind incheierea si derularea contractelor comerciale".

Pe 5 septembrie, Senatul UNITER a solicitat, intr-o scrisoare deschisa transmisa primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, repunerea Dorinei Lazar in functia de director al Teatrului Odeon, invocand meritele artistice si manageriale ale actritei, care slujeste Teatrul Giulesti-Odeon inca din 1969.

Ulterior, Dorina Lazar a castigat procesul cu Primaria Capitalei, instanta anuland Dispozitia nr.1181 din data de 24.08.2017 a Primarului Municipiului Bucuresti.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News