Directorul dat afara de Nicusor Dan din sedinta pentru fixarea bugetului pe 2021: "Am plecat bulversat. Nu stiu cu ce am gresit"

Joi, 21 Ianuarie 2021, ora 18:56
9750 citiri
Directorul dat afara de Nicusor Dan din sedinta pentru fixarea bugetului pe 2021: "Am plecat bulversat. Nu stiu cu ce am gresit"
Nicusor Dan, primarul Capitalei FOTO Hepta

Primarul general al Bucurestiului a avut joi, 21 ianuarie, o disputa cu directorul economic al Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) Razvan Nitu, care a afirmat ca pretul unei banci este 5.000 de lei.

Primarul l-a intrebat "Va bateti joc de noi?" si l-a invitat sa paraseasca sedinta in care se discuta bugetul Primariei Capitalei. Razvan Nitu a confirmat incidentul si a declarat ca a plecat bulversat de la sedinta si ca nu a inetels unde a gresit. El a sustinut ca intr-un parc monument nu poti pune orice banca si ca exista si banci antivandalism, pentru care mentenanta e mai usoara.

Surse participante la discutie au relatat ca primarul general l-a intrebat pe Razvan Nitu cat costa o banca, replica acestuia find ca pretul este de 5.000 de lei si ca sunt necesare 3.000 de banci.

"Va bateti joc de noi?", l-ar fi intrebat primarul Nicusor Dan, care l-a rugat sa paraseasca sala.

Contactat telefonic de News.ro, directorul economic la Administratia Lacuri, parcuri si agrement a declarat: "A fost o sedinta de prezentare a proiectiei de buget pe 2021. S-a ajuns la discutia cu numarul de banci si costul aferent bugetat. Directorul economic trebuie sa colecteze toate informatiile din departamente si fiecare cifra are o cercetare de piata in spate. Nu apar ca asa le-a scris cineva".

El a explicat: "Discutia a fost: << Cat costa? >> . << Conform documentatiei, e bugetata la 5.000 de lei >> . Am parasit sala neintelegand unde e greseala directorului economic. Nu imi gasesc explicatii. Nu stiu daca domnul primar avea alte informatii".

Nitu a adaugat ca, in prezent, in parcurile din Bucuresti sunt 5.000 de banci si este de parere ca ar fi necesare chiar mai multe.

"Daca ai de gand sa le schimbi, trebuie sa vezi cate si-au depasit durata de viata, cate reprezinta un pericol, ce costuri de mentenanta presupun si daca merita. Nu inseamna ca executia e la acelasi cost cu bugetarea. Am plecat bulversat de la sedinta. Nu am inteles unde am gresit. Conform documentelor, o banca avea valoarea asta, de 5.000 de lei. Asta nu inseamna ca se cumpara la 5.000 de lei. Poate fi la 2.800 de lei, in functie de caracteristicile tehnice. Intr-un parc monument nu poti pune orice banca. Exista si banci antivandalism, pentru care mentenanta e mai usoara", a afirmat el.

Razvan Nitu este hotarat ca vineri sa verifice "intreaga documentatie care a stat la baza acelei cifre, daca e studiu de piata, fezabil".

El a subliniat: "Proiectia de buget e una, executia e alta. Poate sa para o suma mare, da, pana nu exista o explicatie, pana nu analizezi... Daca cineva din sala aia de sedinte poate sa imi reproseze ceva din punct de vedere profesional, imi asum, dar nu e cazul. Nu mi-a picat bine situatia asta, nu e o situatie placuta. Nu mi s-a intamplat pana acum. Repet, nu stiu cu ce am gresit".

Pe aceeasi tema:

Nicusor Dan l-a dat afara din sedinta pe directorul numit de Firea la Parcuri si Agrement: "Va bateti joc de noi? Va rog sa parasiti sala in acest moment"

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#NIcusor Dan, #Razvan Nitu, #parcuri, #scandal sedinta buget, #scandal primaria bucuresti , #Bucuresti