Poliţia a fost chemată în Parlament, după ce Diana Şoşoacă a refuzat să poarte mască. Senatoarea nu vrea să iasă din plen VIDEO

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 16:1813256 citiri
Poliţia a fost chemată în Parlament, după ce Diana Şoşoacă a refuzat să poarte mască. Senatoarea nu vrea să iasă din plen VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă FOTO Hepta

O senatoare PNL a sunat la 112 și a solicitat intervenția poliției pentru că Diana Șoșoacă a refuzat să poarte mască de protecție în Parlament. Forțele de ordine au ajuns la Parlament, dar Șoșoacă refuză să iasă din plen și să semneze procesul verbal de constatare a contravenției.

Ulterior, Șoșoacă și-ar fi pus masca.

UPDATE 17.35 Poliția Capitalei a trimis un comunicat de presă din care putem deduce că însă nu s-a luat nicio măsură.

„Astăzi, 22 noiembrie a.c., în jurul orei 15:15, a fost sesizat prin apel 112 faptul că la o ședință a Senatului nu sunt respectate prevederile Legii55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în sensul că sunt persoane care nu poartă masca de protecție.

Polițiști din cadrul Secției 17 relaționează cu structura de Afaceri Interne a Senatului României, în vederea stabilirii situației de fapt”, se arată în comunicatul Poliției.

Știrea inițială: Nicoleta Pauliuc, membru al Senatului din 2016, a spus la pupitru că Parlamentul aprobă legi pe care toți trebuie să le respecte, fără să existe politicieni care se cred mai presus.

”Înţeleg că sunt colegi care sunt deasupra legii. Parlamentul adoptă legi care sunt respectate de cetăţeni, asta este democraţia. Cum putem noi să le cerem românilor să respecte legea, când colegii nu o fac? Stimaţi colegi, medicii poartă mască 12 ore pe zi şi nu au făcut apel la drepturi constituţionale.

Stimată colegă, dacă astăzi nu vă conformaţi legii pe care noi o aprobăm, daţi-mi voie să apelez la instituţiile statului pentru că prin astfel de atitudini nu faceţi nimic altceva decât să instigaţi la nerespectarea legii”, a spus Nicoleta Pauliuc, după care a sunat la 112 de la pupitrul Senatului.

Ea i-a transmis locaţia sa interlocutorului de la telefon, adăugând „vă solicităm prezenţa instituţiilor statului pentru a constata că nu se respectă Legea”.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Constant
rank 5
Expulzati corpurile straine din organismul civic, politic si social