Medic îngrozit de presupusele condiții de igienă la pelerinajul din Iași: "Acolo se va petrece catastrofa. Mai rău decât Lombardia"

Sambata, 09 Octombrie 2021, ora 14:45
39217 citiri
Medic îngrozit de presupusele condiții de igienă la pelerinajul din Iași: "Acolo se va petrece catastrofa. Mai rău decât Lombardia"
Credincioșii sunt obligați să poarte mască așteptând la rând, dar mulți insistă să sărute plexiglasul FOTO YouTube

Câte 500 de oameni trec în fiecare oră pe la racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva de la Iași.

Cifra este înaintată de Jandarmerie în cursul zilei de sâmbătă, 9 octombrie, și este de așteptat să se modifice în zilele următoare, pe măsură ce se va apropia ziua de 14 octombrie, când este celebrată în calendarul ortodox sfânta considerată făcătoare de minuni.

Autoritățile religioase care organizează evenimentul spun că plexiglasul atins de credincioșii care au insistat să meargă în pelerinaj și anul acesta este dezinfectat cu spirt la intervale regulate, de câteva minute.

Un medic consideră măsura cvasi-ineficientă și este de părere că la Iași se va petrece un dezastru epidemiologic.

"Imaginea raclei Sf. Paraschiva, cu Moaștele făcătoare de minuni, dezinfectată “la fiecare 5 minute”, ar trebui să lămurească definitiv raportul de relevanță între miracole, și igienă:

Anume că igiena poate face miracole, dar lipsa ei nu.

Brâul Moldovei e printre cele mai lovite de pandemia de COVID. Este, în același timp, cel mai puțin vaccinat. Finalmente, religiozitatea oamenilor în zonă bate de departe educația formală, sau minima educație științifică.

Aici ar putea Biserica Ortodoxă să facă o diferență. Perversa eschivare a păstorilor de oameni, sau vehementa atitudine a altora, orbiți de discurs și medievalism, e o verigă în lanțul dezastrelor.

În timp ce credincioșii pupă racla curățată cu spirt, pe secția de oncologie pediatrică de la Iași e focar de Covid.

Pe secția de oncologie pediatrică sunt tratați copii cu cancere, că sunt leucemii, limfoame, diverse blastoame ale copilăriei sau alte sindroame mielo-displazice. Și prin boală, dar și prin natura tratamentului specific, imunitatea lor e modificată. Slăbită.

De-ar fi să fie un Dumnezeu, și de-ar fi să asculte rugi, oare n-ar merita mai degrabă copiii necăjiți decât pelerinii zdraveni, sănătoși, la moaște? Cum de nu le luminează mintea, nici lor direct dar nici prin preoți?

Nimeni, înafară de preoții din moldovenime, n-a spus oamenilor minciuni despre COVID. Care mai de care s-au întrecut în aberații. Unii continuă să facă asta după ce ei înșiși au trecut prin infecție. Continuă să facă asta deși alți preoți, unii de rang înalt, au murit de COVID.

Toată călugărimea, indiferent de opțiune, e ținută captivă doctrinei religioase. Adică, ștergem racla cu spirt, dar le interzicem clericilor vaccinul, și sfătuim oamenii să dea cu agheasmă, că medicina e vrăjitorie iar vaccinul experiment.

Toți, dar absolut toți participanții la acest spectacol supra-realist sunt vaccinați de bolile copilăriei. Sfidează logica, dar confirmă psihologia grupurilor.

Până nu se vor schimba vânturile în zonă, acolo se va petrece catastrofa zilelor noastre. Mai rău decât Lombardia. Mai rău decât Manaus", susține medicul psihiatru Gabriel Diaconu, într-o postare pe Facebook.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#pelerinaj pandemie, #Gabriel Diaconu pshiatru, #imbolnaviri sfanta, #covid iasi , #coronavirus