Deutsche Welle: Din cauza cui plange poporul? Studiu de caz: CNAS

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 18:201494 citiri
Deutsche Welle: Din cauza cui plange poporul? Studiu de caz: CNAS

Educatia, sanatatea, siguranta cetateanului sunt cu incapatanare discutate in emisiunile televizate de cam aceiasi actori, doar rolurile fiind schimbate, cam o data la patru ani.

Exista desigur si cateva teme de care se feresc cu totii. Concordia tacerii se asterne atunci peste combativii Farfuridi cu masina de la Parlament. Ultimul exemplu elocvent: scandalul de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), scrie Deutsche Welle.

Pe scurt: un sistem informatic urias, al carui scop este laudabil, a crapat. CNAS arunca responsabilitatea pe umerii uriasului producator american Oracle. In binecunoscutele conditii de coruptie si incompetenta romanesti, varianta este foarte greu de inghitit.

Desi autoritatile duhnesc a minciuna cu picioare scurte, Oracle a confirmat ca lucreaza la rezolvarea problemei, dar nu a recunoscut explicit ca vina li s-ar datora.

Exista o verificare simpla: daca autoritatile romane nu vor solicita despagubiri companiei Oracle, atunci ceva e putred. Fie blocarea sistemului nu poate fi atribuita limpede softului american, fie contractul dezavantajeaza statul roman.

Citeste mai mult pe Deutsche Welle.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii