Deputat, despre casatorii gay: Ajungi sa legalizezi si intre o femeie si armasar

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 11:36
2804 citiri
Deputat, despre casatorii gay: Ajungi sa legalizezi si intre o femeie si armasar

Deputatul PNL Octavian Bot respinge categoric orice casatorie sau parteneriat civil intre homosexuali, glumind chiar pe seama subiectului, spunand ca in ritmul asta se ajunge la casatorie intre femeie si cal.

"Eu, de pe pozitia de liberal, avand convingeri liberale, sunt de acord cu relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex, probabil ca natura asa i-a format si i-a creat, dar nu sunt de acord sa legalizezi casatoria. Asta nu mi se mai pare ca tine de drepturile omului.

In ritmul asta, pana la urma te-ai putea trezi ca legalizezi casatoria dintre o femeie si un armasar. Glumesc, dar nu vad de ce sa se casatoreasca. Si sa se infieze copii tine de o alta latura a realitatii. Trebuie sa nu se ascunda, sa nu-i bage la inchisoare ca pe vremea lui Ceausescu, dar mi se pare fortata casatoria, e prea mult", a spus Bot pentru Ziare.com.

Nici parteneriatele nu i se par o idee: "De ce ar avea nevoie de asa ceva? In numele europenismului, vezi Doamne, sa fie acceptate..."

Sunt insa si politicieni care ar accepta inclusiv ideea casatoriei intre persoane de acelasi sex, cum e cazul deputatului Remus Cernea. Acesta spune insa ca mai degraba s-ar putea adopta parteneriatele civile.

"Raspunsul e DA la ambele intrebari", a spus Cernea pentru Ziare.com, intrebat daca ar vota pentru casatorii homosexuale sau parteneriate civile.

"Lucrurile stau asa - parteneriatul civil ar putea fi acceptat de un numar relativ mare de parlamentari. Nu stiu daca de o majoritate, dar de un numar mare, in timp ce casatoria ar fi acceptata de un numar foarte mic pentru ca este asociata cu posibilitatea de a adopta copii.

Parteneriatul civil e util si pentru persoane de acelasi sex si pentru persoane heterosexuale (...) Voi face, in aceasta legislatura, toate demersurile civile pentru ca parteneriatul civil sa fie recunoscut cat mai curand. Sper sa mi se alature si altii si sa avem un vot pozitiv pentru propunerea cu parteneriatul civil pentru cupluri heterosexuale sau de acelasi sex", ne-a mai declarat Cernea, membru al Miscarii Verzilor, afiliat grupului PSD.

O alta colega a sa, europarlamentarul PSD Corina Cretu, n-ar fi impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex, desi nu poate spune ca e inca pentru.

"Nu sunt neaparat favorabila, dar nu sunt nici impotriva. Eu, ca persoana cunoscand direct oameni care provin din aceasta minoritate, mi-am schimbat cu mult pozitia. Nu am devenit suta la suta fan al unei legi de acest gen, dar nu mai pot sa zic ca sunt impotriva", a spus Cretu saptamana trecuta la RFI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Octavian Bot casatorii homosexuali, #casatorii homosexuali femeie armasar , #homosexuali