De teama frigului anuntat, RADET reia incalzirea in Bucuresti

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 17:34
7911 citiri
De teama frigului anuntat, RADET reia incalzirea in Bucuresti

RADET a solicitat ELCEN repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru incalzire catre bucuresteni, incepand de marti, ora 22:00.

"Masura a fost dispusa pentru a asigura confortul cetatenilor si conditiile optime de temperatura in locuinte, in urmatoarea perioada, in care se anunta scaderea temperaturilor pana la 0 grade Celsius", arata RADET intr-un comunicat remis Ziare.com.

Solicitarea a avut in vedere prognoza meteo pe urmatoarele 3 zile, care indica temperaturi medii sub 10 grade, in intervalul orar prevazut de legislatia in vigoare, precum si numeroasele cereri venite de la cetateni, mentioneaza reprezentantii RADET.

Noaptea trecuta, temperatura medie a fost de 6 grade.

Citeste si Vine un ciclon peste Romania cu coduri galbene si portocalii de frig si ninsoare pana vineri (Vezi hartile)

Potrivit regulamentului pentru furnizarea si utilizarea energiei termice, "inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc dupa inregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, intre orele 18:00 - 6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici".

RADET, prin Primaria Municipiului Bucuresti, va solicita Ministerului Dezvoltarii modificarea legislatiei privitoare la furnizarea si oprirea energiei termice, astfel incat confortul locuitorilor Capitalei sa fie asigurat in mod continuu pe intreaga perioada a anului, se mai arata in documentul citat.

In acest sens, este necesara adaptarea legislatiei actuale la noile conditii meteo din ultimii ani, cu variatii mari de temperatura intre zi si noapte, sau schimbari bruste de temperatura de la o zi la alta, in perioadele de pornire si oprire a sistemului.

In ceea ce priveste lipsa incalzirii la unele blocuri sau scari, dupa repornirea sistemului de incalzire, RADET precizeaza ca aceasta poate fi cauzata de faptul ca sunt asociatii de proprietari care nu doresc deschiderea vanelor aflate in subsolul imobilelor.

Reprezentantii legali ai acestor asociatii trebuie sa anunte in scris acest lucru, urmand ca, pe site-ul regiei, sa fie afisata si actualizata lista tuturor asociatiilor care raman inchise.

Reamintim ca, pe 4 aprilie, au fost initiate procedurile de oprire a furnizarii energiei termice pentru incalzire catre consumatorii racordati la sistemul centralizat din Bucuresti, pentru ca afara se incalzise simtitor.

B.B.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#RADET caldura Bucuresti , #radet