De luni, bucurestenii vor avea caldura in calorifere

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 08:49 3519 citiri
Foto: radet

Bucurestenii se vor bucura, incepand de luni, de caldura in apartamente. RADET a decis sa inceapa furnizarea agentului termic catre populatie, prima care va porni fiind CET Grozavesti.

Potrivit legii, daca trei nopti la rand temperaturile in termometre scad sub 10 grade Celsius, furnizorul de energie termica este obligat sa trimita caldura in caloriferele celor racordati.

Reprezentantii RADET spun ca ar fi vrut sa inceapa de sambata livrarea agentului termic, dar dispeceratele nu erau pregatite.

Reprezentantii RADET i-au avertizat insa pe bucuresteni ca pot ramane oricand fara apa calda si incalzire, avand in vedere ca aproape toata reteaua de conducte din Bucuresti e mai veche de 20 de ani si se poate strica in orice moment.

"Lipsa investitiilor majore in ultimii ani, necesare efectuarii lucrarilor de reabilitare a retelei de termoficare, duce la posibilitatea producerii unor noi avarii in perioada urmatoare", se arata intr-un comunicat al RADET.

Astfel, potrivit RADET, peste 90% din cei aproximativ 2.700 de kilometri de conducte care compun reteaua de termoficare din Bucuresti pot ceda in orice clipa.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii