De la cititori: Distractie cu miros de prafuri

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 17:28
1084 citiri
De la cititori: Distractie cu miros de prafuri
Marius Mitrache/ foto club keops din Petrosani

Adolescentii din Valea Jiului au tot mai putine alternative de a se distra in timpul liber si asta nu pentru ca au dat navala in biblioteci, ci pur si simplu localurile si discotecile de altadata au disparut din peisaj.

In fiecare oras locurile in care te poti distra sunt limitate la unu-doua cluburi, unde insa preturile sunt piperate pentru tinerii care traiesc din banii pe care ii primesc de la parinti.

Mai rau este insa faptul ca in aproape toate aceste localuri sunt consumate substante interzise si nu o data tinerii au ajuns la spital dupa ce le-au inhalat.

Desi pe plan local politistii nu confirma faptul ca in cluburile din zona sunt consumate substante interzise si de cele mai multe ori evita acest subiect, colegii lor de la BCCO periodic desfiinteaza retelele de traficanti, ultimul caz derulandu-se in urma cu mai putin de o saptamana cand mascatii au anihilat o retea care se ocupa cu traficul stradal de droguri.

Paradoxal este insa ca cele mai controversate cluburi sunt si cele mai cautate de elevi, liceeni ori studenti in organizarea renumitelor baluri ale bobocilor si asta datorita unor asa zise facilitati prin care sunt atrasi ca un magnet.

In fapt, proprietarii acestor cluburi aduc DJ-ii ori artistii pe cheltuiala lor, conditia fiind ca tinerii sa se distreze la ei fara nicio restrictie, sau mai bine spus singura restrictie este aceea de a sta fara sa nu consumi.

Mai grav este insa faptul ca in cluburile unde se consuma in principal doar alcool au loc si petrecerile elevilor de liceu si mai mult a celor din clasele V-VIII, care normal sunt actiuni ale scolilor.

Adolescentii din Valea Jiului nu au multe posibilitati de distractie, insa cei care speculeaza aceste alternative ar trebui strict monitorizati, cu atat mai mult cu cat se pare ca zona a devenit in ultima vreme un adevarat rai pentru cei care se ocupa cu traficul de droguri, iar tentatia este mare daca vrei sa fi cel mai sau cea mai popular(a) si in centrul atentiei.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#tineri alternative distractie, #droguri legale tineri , #locuitori