Cum s-a gandit Guvernul sa rezolve problema angajatilor din IT dupa transferul contributiilor

Joi, 21 Decembrie 2017, ora 19:413354 citiri
Cum s-a gandit Guvernul sa rezolve problema angajatilor din IT dupa transferul contributiilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul are in vedere doua variante pentru a rezolva situatia angajatilor din domeniul IT, prima fiind schimbarea unui formular ANAF, iar cea de-a doua - elaborarea unui act normativ cu putere de lege care sa vizeze veniturile obtinute incepand cu data de 1 ianuarie 2018, au anuntat surse oficiale.

Potrivit acestora, actul normativ ar putea fi adoptat saptamana viitoare si va prevedea scutirea de impozitul pe venit de 10% pentru IT-istii cu studii medii, dar aflati la facultate, dar si pentru cei cu facultatea terminata.

Sursa citata a mai aratat ca IT-istii cu studii medii vor plati impozit pe venit de 10%.

Pe 19 decembrie, ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, anunta ca autoritatile lucreaza la o ordonanta de urgenta privind un ajutor de stat care sa acopere costurile angajatilor din IT ce vor reiesi in urma transferului contributiilor de la angajator la angajat.

"Se lucreaza la ordonanta de urgenta, astfel incat sa se dea o schema de ajutor de stat care sa acopere integral costurile angajatorilor care functioneaza in domeniul IT. Aceasta se va adresa companiilor care au angajati IT-isti si care ar trebui sa plateasca niste costuri suplimentare de 8,5%.

Am luat noi o marja ca sa fim siguri ca acoperim integral toate costurile companiilor, ca sa nu fie niciun cost suplimentar datorita transferului contributiilor", a declarat Misa, la Palatul Parlamentului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News