Cum ne ferim de coronavirus in minivacanta de 1 Decembrie

Sambata, 28 Noiembrie 2020, ora 09:29
3398 citiri
Cum ne ferim de coronavirus in minivacanta de 1 Decembrie
FOTO: Pixabay.com

Cele patru zile de vacanta prilejuite de sarbatoarea Sfantului Andrei si de 1 Decembrie, care urmeaza dupa un weekend i-au determinat pe multi romani sa profite si sa plece de acasa intr-o minivacanta. Trebuie tinut cont, insa, ca riscul de contaminare cu coronavirus ramane ridicat, motiv pentru care sunt necesare o serie de masuri de protectie.

Iata ce trebuie sa faci pentru un sejur in conditii optime de siguranta sanitara:

Alege o cazare sigura. De preferat este sa nu alegi la intamplare hotelul sau pensiunea in care te cazezi. E important ca proprietarii acestuia sa ofere o curatenie impecabila. Asigura-te ca locul unde urmeaza sa-ti petreci sejurul respecta regulile de igiena si curatenie impuse de autoritati.

Tine mereu dezinfectantul la indemana. Atunci cand esti plecat de acasa este dificil sa te speli des pe maini, intrucat nu ai mereu la indemana apa si sapun. Insa ce poti face este sa tii aproape dezinfectantul si sa il folosesti cu incredere cat mai des. Evita pe cat posibil sa iti atingi fata.

Evita locurile aglomerate. Masca medicinala este obligatorie si ar trebui schimbata la cel mult patru ore. Chiar si asa, e bine sa eviti pe cat posibil locurile aglomerate. Virusul are o rata de raspandire mai mica in aer liber, insa este de asteptat ca minivacanta sa duca la aglomerarea unor spatii deschise si sa creasca, astfel, riscul de contaminare.

Atentie unde mananci! Exista numeroase restrictii in ceea ce priveste functionarea restaurantelor. Practic, vei putea lua masa in interior doar la restaurantul hotelului in care esti cazat. Insa sunt deschise terase. Fii precaut atunci cand alegi unde mergi sa mananci. Observa cu atentie atitudinea personalului angajat, vezi daca poarta corect masca, daca dezinfecteaza mesele si, in general, daca respecta toate masurile de igiena.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#vacanta 1 decembrie, #minivacanta, #cum te protejezi covid, #COVID19, #dezinfectant , #romani