Cum isi petrec politicienii Sarbatorile de Paste

Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 20:36
2852 citiri
Cum isi petrec politicienii Sarbatorile de Paste

Politicienii spun ca de Paste merg la biserica, stau impreuna cu familiile lor si gatesc mancaruri traditionale, desi unii recunosc ca ar vrea sa slabeasca, asa cum este cazul lui Theodor Paleologu, care spune ca va fi "cumpatat".

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat ca in noaptea de Inviere va merge la una dintre bisericile din colegiul sau, in judetul Prahova, iar a doua zi va fi alaturi de familie.

"In noaptea de Inviere voi merge la una dintre bisericile din colegiul meu, la care merg de obicei, iar a doua zi voi fi alaturi de familie, nu plec nicaieri", a spus Anastase.

Candidatul PDL pentru Primaria Capitalei, Silviu Prigoana, a declarat, ca de Paste face "ce face tot crestinul - pe genunchi se caieste de pacate". El a admis ca are multe pacate, pentru ca nu traieste "in ghiveci".

Prigoana nu se roaga pentru Primarie: "Contracandidatul meu e Silviu Prigoana"

Intrebat daca se roaga sa devina primar general al Capitalei, Prigoana a marturisit ca nu va face acest lucru, asa cum nu se roaga nici pentru bani.

"Nu. Nu poti sa ceri asemenea lucruri Divinitatii. Divinitatea se ocupa cu totul si cu totul cu alte probleme, nu sa castige Steaua sau sa castige Prigoana, sau sa bage bani in cont. Vrei bani in cont, munceste! Vrei sa ai o echipa sa castige un meci, cumpara jucatori!

Vrei sa castigi Primaria Capitalei, lupta-te cu tine sa inteleaga cetateanul ce vrei! Nu are nicio legatura cu divinitatea. Contracandidatul meu e Silviu Prigoana! Nimeni altcineva", a punctat candidatul PDL pentru Primaria Capitalei.

Silviu Prigoana a promis ca va explica si care este semnificatia taierii mieilor de Paste, aratand ca a studiat la un moment dat pentru a deveni preot. El crede ca, daca devenea preot, astazi era in locul Patriarhului Daniel. "Daca ma faceam preot, astazi eram in locul lui Daniel", a spus Silviu Prigoana.

Prigoana a gratiat 10 miei: Am o legatura directa cu divinitatea

Vineri, Silviu Prigoana si sotia sa au pregatit, in fata ziaristilor, maioneza, oua umplute, drob de pui si pasca. De asemenea, Prigoana le-a prezentat ziaristilor zece miei, pe care a spus ca i-a "gratiat".

Theodor Paleologu incearca sa manance moderat de Paste, vrea sa slabeasca

La randul sau, Theodor Paleologu, candidatul PDL la Primaria Sectorului 1, a declarat ca de Paste mananca miel, drob si foarte multe oua, dar o sa incerce sa fie moderat, pentru ca vrea sa slabeasca 10 kilograme.

"Stau in Bucuresti, ma duc la biserica, stau cu ai mei, o sa mananc miel, o sa ciocnesc oua. Nimic extraordinar", a spus Paleologu.

Intrebat daca va manca ceva deosebit de Paste, eventual ceva frantuzesc, Theodor Paleologu a raspuns: "Nu, mananc si eu ca tot omul - miel, drob, oua foarte multe. Dar o sa incerc sa fiu moderat, pentru ca tin sa mai slabesc".

Paleologu a aratat ca dorinta lui de a slabi nu are nicio legatura cu campania electorala. "Dimpotriva, campania te ingrasa, pentru ca e stresanta. Tocmai am vorbit cu un doctor care se pricepe: ingrasatul e de la stres".

Vasile Blaga - Paste cu familia si cu mancaruri unguresti

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, la randul sau, ca va petrece sarbatorile pascale in localitatea natala, Petrileni. Aflat la Oradea, unde discuta cu membrii PDL Bihor despre campania electorala, Vasile Blaga a spus ca va petrece sarbatorile de Paste impreuna cu familia si prietenii si a dezvaluit ca ii place sa gateasca mai ales mancaruri unguresti, ca bogracs sau gulas.

"Luni mergem la cimitir, la noi se tine Pastele mortilor in ziua de Paste", a spus Blaga, adagand ca va sarbatori "ca toata lumea".

Intrebat de jurnalisti daca are un meniu special, fiind cunoscut ca un bucatar priceput, Blaga a spus ca bucatele vor fi "ce prepara mama, sotia si ceilalti".

"Eu..., da, sunt un bucatar destul de bun, zic prietenii, dar sunt specialist in mancaruri sa zic asa unguresti - bogracs, gulas", a precizat liderul Senatului.

Sulfina Barbu sterge geamurile cu fiica sa si petrece Pastele la "tata socru"

Presedintele Organizatiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, miercuri, ca de Paste se va afla impreuna cu familia, in Prahova, la "tata socru", unde va gati miel.

"Ca de obicei, sarbatorile de Paste le petrec in familie, la tata socru, in judetul Prahova. Fiica mea este deja acolo. Ma bazez pe fiica mea ca ma ajuta la curatenie, la sters geamuri", a spus Sulfina Barbu.

Ea a aratat ca in curte are gratar amenajat conform prevederilor legale si ca, impreuna cu fiica ei, va gati. "Eu gatesc, eu impreuna cu fiica mea pregatesc miel, oua rosii, drob", a adaugat Barbu.

Mircea Geoana, de Paste la Washington

Senatorul independent Mircea Geoana va petrece Pastele in comunitatea si in biserica romaneasca din Washington, el declarandu-si speranta ca la masa vor fi servite produse traditionale si mai putine "produse americanizate, care, desi arata bine, nu sunt la fel de gustoase ca acelea romanesti".

El a spus va fi in comunitatile romanesti din America, unde va deschide "Casa Romania" in principalele comunitati de pe Coasta de Est, la Washington, New York si la Boston.

"Voi petrece Pastele in comunitatea si in biserica romaneasca din Washington, unde am foarte multi prieteni de pe vremea cand eram ambasador. Am sa fiu si cu familia. De sarbatoare e bine sa fii cu toti ai tai", a aratat senatorul.

Geoana a mai spus ca va manca traditional. "Si comunitatile romanesti de afara, din Europa si din America, pastreaza traditiile mai bine uneori decat noi acasa. Va fi o sarbatoare romaneasca, va fi o sarbatoare crestin-ortodoxa. Sunt convins ca, asa cum am vazut si in alte ocazii, partea feminina se va ocupa de lucrurile bune de gatit", a adaugat Mircea Geoana.

Robert Negoita ramane in Bucuresti si merge la Inviere

La randul sau, candidatul PSD la Primaria Sectorului 3, Robert Negoita, a precizat ca nu va pleca din Bucuresti de Paste, urmand sa petreaca "acasa cu familia, cu prietenii, cu colegii de partid, cu oamenii din sectorul 3". El a precizat ca va merge si la biserica in noaptea de Inviere, pentru ca are o invitatie care il obliga.

De asemenea, a aratat ca ii plac bucatele traditionale de Paste, insa la el acasa nu are cine "sa aprinda aragazul", asa ca le va manca acasa, la parintii sai sau ai prietenei sale.

"Nu ma pricep atat de bine la gatit, deci nu am sa fac drob, nici cotlet de berbecut. Dar imi plac mielul, cozonacii si drobul, ouale rosii si vinul rosu. Eu ma duc mai ales la socrii, cum ar veni, sau la parintii mei. Acasa la mine nu prea se aprinde aragazul, ca nu are cine sa gateasca. Dar atat parintii mei si ai prietenei mele sunt aici in zona, aproape, si mergem acolo si mancam de toate", a relatat Negoita.

Corlatean petrece Pastele cu familia: Relaxare, dar si munca

Presedintele Comisiei de politica externa din Senat, Titus Corlatean, a spus ca va fi impreuna cu familia de Paste.

"Eu si familia mea am pastrat notiunea sarbatorii de Paste in sens profund crestin. Chestiunea cu iepurasul e mai putin interesanta pentru noi", a spus Corlatean. De altfel, el a spus ca le doreste tuturor "sa inteleaga sensul Sarbatorii Pastilor, sa aiba pace in suflet si o perioada mai buna decat pana acum".

"Ma odihnesc, o sa stau cu familia. Avem o bucata de teren cu pomi fructiferi, ciresi, o sa-i stropesc. Si o sa termin de scris cursul de protectia drepturilor omului. Asa ca va fi si relaxare, dar si cu munca", a spus Corlatean.

Senatorul a mai spus ca cel mai mult asteapta insa finalul saptamanii viitoare, cand va merge cu familia la rude ale sotiei din zona Olteniei. "Undeva, la sat. Satul este foarte frumos", a explicat acesta.

Ilie Sarbu face Pastele in familie, cu Victor Ponta

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, miercuri, ca de Paste se va afla la Cornu, impreuna cu familia, ginerele sau, Victor Ponta, urmand sa soseasca acolo vineri.

Intrebat ce va face de Paste, Ilie Sarbu a raspuns: "Cum fac de 37 de ani - cam atatia ani am de cand fac Pastele in familie si Craciunul in familie, alaturi de copii".

Chestionat daca de Paste va fi impreuna cu ginerele sau, presedintele PSD, Victor Ponta, Ilie Sarbu a afirmat ca "presedintele va fi vineri la Cornu impreuna cu copiii, nepotii. Toata lumea facem Pastele asa cum facem si Craciunul si celelalte sarbatori".

La randul lor, liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, si liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, au spus ca stau acasa, cu familiile, cu ocazia sarbatorilor de Paste.

Traian Basescu, la mare

Presedintele Traian Basescu a ajuns, deja, la vila de protocol de la Neptun si isi va petrece sarbatorile pascale la malul marii.

Din acest motiv, masurile de siguranta din zona au fost sporite, acesta fiind al doilea an la rand cand familia prezidentiala a ales litoralul pentru a-si petrece Pastele.

Pentru a permite cat mai multor persoane sa asiste la slujba de Inviere, aceasta va fi oficiata pe plaja Modern.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#politicieni Sarbatori Paste, #oameni politici sarbatorit Paste, #Silviu Prigoana Sarbatori Paste, #Vasile Blaga Sarbatori Paste, #Mircea Geoana Sarbatori Paste , #Paste